Φωτογραφικές ομάδες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚH ΟΜAΔΑ ΦΩΤΟΚΛΙΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Γνωρίστε την ομάδα, δείτε τις φωτογραφίες των μελών της!

Από το καλοκαίρι του 2017, το Photonet ξεκίνησε μια μεγάλη εξόρμηση, σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξει την παρουσία και τη δράση όλων των πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη φωτογραφία. Η παρουσίαση αυτών των ομάδων γίνεται πλέον και μέσα από τα online MME της Νexus Publications.

Τις απαντήσεις έδωσε η Σοφία Δαλαμάγκα Φωτογράφος – Eπιμελήτρια.

Πείτε μας δυο λόγια για το ιστορικό της ομάδας σας!

Το Φεβρουάριο του 2016, μια ομάδα ανήσυχων και δημιουργικών εραστών της φωτογραφίας, έχοντας αρχικά παρακολουθήσει μαθήματα στο εναλλακτικό πολιτιστικό εργαστήρι που δραστηριοποιείται στην πόλη της Κέρκυρας αποφασίζει να δημιουργήσει μια νέα φωτογραφική ομάδα, το Φωτοκλίκ. Υπό τη διδασκαλία του επαγγελματία φωτογράφου Ευάγγελου (Λάμπη) Kούρκουλου και την καθοδήγηση του φοιτητή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Γρυπάρη, διδάσκουν το τεχνικό και θεωρητικό πλαίσιο της Φωτογραφίας, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο γνώσεων για τη δημιουργία προσωπικού αλλά και συλλογικού portfolio της ομάδας.

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της δράσης σας;

H συμμετοχή και δημιουργία πολιτιστικών δρώμενων εντός και εκτός νησιού, με απώτερο στόχο η φωτογραφική ομάδα να βάλει και αυτή με τη σειρά της ένα λιθαράκι στην πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Οργανώνετε δράσεις (μαθήματα φωτογραφίας, ομιλίες, εκδηλώσεις κ.λπ.) με σκοπό να καταστεί γνωστότερη η φωτογραφία στην περιοχή σας;

Αρκετές φορές καταξιωμένοι φωτογράφοι μάς έχουν τιμήσει με την παρουσία τους και μας έχουν μεταδώσει τη γνώση και την εμπειρία τους. Ανοιχτά workshop με εξοπλισμό studio έχουν ήδη διεξαχθεί και θα συνεχίσουν να διοργανώνονται. Οι εκθέσεις αποτελούν μια προσπάθεια για να αποτυπώσουμε την προσωπική μας μνήμη ως μέρος μιας συλλογικής μνήμης, απεικονίζοντας μικρές καθημερινές ιστορίες που διαδραματίζονται στο νησί. Οι ιστορίες αυτές παράλληλα διαμορφώνουν και τη φωτογραφική μας ταυτότητα, καθώς είναι μέρος της μέχρι τώρα πορείας μας.

Ποια είναι η παρουσία της ομάδας στο διαδίκτυο (site social media pages);

Η ομάδας μας διατηρεί στο facebook νοικτή σελίδα προς όλους, με τον τίτλο Φωτογραφική Ομάδα Κέρκυρας Φωτοκλικ, στην οποία μπορείτε να ενημερωθείτε για τη δράση μας, να δείτε αναρτήσεις πο αφορούν νέα της ομάδας, να ενημερωθείτε και να παρακολουθήσετε τη δουλειά των μελών μας καθώς και να διαβάσετε άρθρα που αφορούν τη φωτογραφία.

Τι μπορούμε να περιμένουμε από εσάς στο προσεχές διάστημα;

Το Φωτοκλίκ, με διάθεση για πειραματισμό, θα προσπαθήσει να υλοποιήσει νέες ιδέες και τρόπους παρουσίασης, να διοργανώσει workshops, και να δηλώσει συμμετοχή σε δρώμενα ανά την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, φιλοδοξούμε να γίνει σταδιακά σημείο αναφοράς και μέρος του ελληνικού φωτογραφικού χάρτη – αυτός είναι ένας από τους πιο βασικούς στόχους της ομάδας.

Πού μπορεί να απευθυνθεί ένας νέο ενδιαφερόμενος (-η) ο οποίος θέλει να γίνει μέλος της ομάδας;

Κάθε νέος ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί και να επικοινωνήσει μαζί μέσω του email μας fotoclick.gr@gmail.com. Παράλληλα, μπορεί να μας ανακαλύψει μέσω της σελιδας μας στο facebook Φωτογραφική ομάδα Κέρκυρας “Φωτοκλικ” ή να μας καλέσει στα τηλέφωνα: 6937048326/ 6986059831. Η ομάδα είναι πάντα ανοιχτή σε νέα μέλη που έχουν την ανάγκη να εκφραστούν!

Θα σας ενδιέφερε η συνεργασία με άλλες ομάδες – λέσχες – φορείς της φωτογραφίας, οι οποίες βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές;

Η φωτογραφία εκτός από οπτικός λόγος είναι και κώδικας επικοινωνίας. Η τέχνη ενώνει. Η συνύπαρξη και η φωτογραφική συνδιαλλαγή με φωτογραφικές λέσχες εντός και εκτός νησιού είναι μια από τις προτεραιότητές μας. Το ομαδικό πνεύμα που μας διακατέχει είναι ταυτόχρονα και ένα άνοιγμα – κάλεσμα σε νέες ιδέες, εικόνες, προτάσεις και εμπειρίες.

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς για την υποστήριξή τους, καθώς και στους επισκέπτες μας, που μας τιμούν με την παρουσία τους σε κάθε φωτογραφικό δρώμενο!


 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.