Νέα

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΟΥ 5ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟY ΞΑΝΘΗΣ

Μια εξαίρετη πρωτοβουλία που αξίζει την ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα και υποστήριξη!

«Κύριε, έβγαλα μια ωραία φωτογραφία! Να τη φέρω αύριο να τη δούμε;»

Με την φράση αυτή ξεκινά ένα δελτίο τύπου που έφτασε σήμερα στα χέρια μας, με αποστολέα τον κ. Σωτήρη Μακρή, Φιλόλογο στο 5ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Διαβάστε τη συνέχεια:

Και έτσι κάπως ξεκίνησε το φωτογραφικό μας ταξίδι. Η αγάπη μου για τη φωτογραφία ήταν δεδομένη. Η  διάθεσή μου να εξερευνήσω μαζί με τους μαθητές μου έναν καινούριο κόσμο, επίσης ήταν δεδομένη. Αυτή που δεν ήταν δεδομένη ήταν η ανταπόκριση των μαθητών. Κι όμως δειλά δειλά τα πρώτα φωτογραφικά πρωτόλεια  των μαθητών άρχισαν να εμφανίζονται. Τα  κινητά αντικαταστάθηκαν από φωτογραφικές μηχανές. «Κύριε, πώς δουλεύει αυτό;». Έκπληξη οι φωτογραφίες με drone!

Η  αυξανόμενη ανταπόκριση των μαθητών έφεραν τα πρώτα μαθήματα φωτογραφίας από ειδικούς, τις πρώτες μας φωτο-περιηγήσεις στη μοναδική Παλιά Πόλη της Ξάνθης, την επίσκεψή μας στο Μουσείο Φωτογραφίας στη Θεσσαλονίκη, τη δημιουργία του  blog μας http://fotolesxi-5gymxan.blogspot.gr/ και την πρώτη έκθεση φωτογραφίας στο σχολείο μας .

Το σύνθημά μας; «Για να φωτογραφίσεις: Πρέπει να  τοποθετήσεις σε μια ευθεία γραμμή, το μυαλό, το μάτι και την καρδιά. Henri Cartier-Bresson».

Έτσι «pixel pixel» συμπληρώθηκε το φωτογραφικό μας μωσαϊκό και γεννήθηκε η φωτογραφική μας λέσχη. Η προστιθέμενη αξία; «Κύριε, να το συνεχίσουμε και του χρόνου;»

Χαιρετίζουμε θερμά την προσπάθεια και δεσμευόμαστε πως από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την στηρίξουμε και να την ενδυναμώσουμε, με τα δικά μας μέσα, στο μέλλον!