Φωτογραφικές ομάδες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ FPLUS

Γνωρίστε την ομάδα, δείτε τις φωτογραφίες των μελών της!

Από το καλοκαίρι του 2017, το Photonet ξεκίνησε μια μεγάλη εξόρμηση, σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξει την παρουσία και τη δράση όλων των πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη φωτογραφία. Η παρουσίαση αυτών των ομάδων γίνεται πλέον και μέσα από τα online MME της Νexus Publications.

Tις απαντήσεις έδωσε ο Ανδρέας Κατσάκος, συντονιστής της ομάδας. Ας δούμε τι μας είπε!


Πείτε μας δυο λόγια για το ιστορικό της ομάδας σας.

Η φωτογραφική ομάδα fplus δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2013, στην πόλη της Λάρισας, από 18 ερασιτέχνες φωτογράφους, τους οποίους ένωσε το κοινό τους ενδιαφέρον και η αγάπη για την φωτογραφία.

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της δράσης σας;

Κύριο μέλημα της ομάδας είναι η προβολή, καλλιέργεια και ανάπτυξη της τέχνης της φωτογραφίας.

Ποιος είναι ο χώρος στον οποίο γίνονται οι συγκεντρώσεις της ομάδας;

Οι συναντήσεις της ομάδας, από το Νοέμβριο του 2014, πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη σε χώρο που τους παραχώρησε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του  Δήμου Λαρισαίων στο Μύλο του Παππά στη Λάρισα (1ος όροφος, Γεωργιάδου 53).

Ποια είναι η παρουσία της ομάδας στο διαδίκτυο (site-social media pages);

Η ομάδα διατηρεί σελίδα στο διαδίκτυο (http://fplus.gr/), στην οποία μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για όλες τις δράσεις της ομάδας. Επίσης μπορεί κάποιος να ακολουθήσει την ομάδα στο facebook (https://www.facebook.com/fplus.gr/), στο flickr (https://www.flickr.com/groups/fplus/) και στο instagram (https://www.instagram.com/fplus.gr/).

Οργανώνετε δράσεις (μαθήματα φωτογραφίας, ομιλίες, εκδηλώσεις κ.λπ.) με σκοπό να καταστεί γνωστότερη η φωτογραφία στην περιοχή σας;

Επίσης 2 φορές το χρόνο πραγματοποιούνται σεμινάρια φωτογραφίας αρχαρίων, διάρκειας 4 μηνών και ένα δωρεάν σεμινάριο φωτογραφίας διάρκειας 6 μηνών, για παιδιά και εφήβους. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό fmag.

Πού μπορεί να απευθυνθεί ένας νέο ενδιαφερόμενος (-η) ο οποίος θέλει να γίνει μέλος της ομάδας;

Από την δημιουργία της, η ομάδα είναι κλειστή και δέχεται νέα μέλη, μόνο μετά από πρόταση/πρόσκληση των μελών.

Θα σας ενδιέφερε η συνεργασία με άλλες ομάδες – λέσχες – φορείς της φωτογραφίας, οι οποίες βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές;

Ήδη η ομάδα έχει συνεργαστεί και παρουσιάσει την δουλειά της σε γειτονικές και όχι μόνο πόλεις. Υπάρχει εδώ και χρόνια, ένα άτυπο δίκτυο φωτογραφικών ομάδων από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Κάθε χρόνο επίσης εντάσσουμε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων την παρουσίαση άλλων ομάδων. Στην παρούσα φάση η fplus με άλλεςφωτογραφικές ομάδες από όλη την Ελλάδα διοργανώνουμε την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα ένα διαγωνισμό φωτογραφίας, το γνωστό πια Photo Sunday, που πραγματοποιείται, κάθε μήνα, από το 2013.

Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

Σας ευχαριστούμε μου μας δώσατε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε την ομάδα μέσα από το περιοδικό. Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική συνέχεια!

 


Aρθρογράφος

Κωνσταντίνος Φλώρος

Στην Νexus Publications AΕ από το 1998, είναι σήμερα ο Διευθυντής Εκδόσεων της εταιρίας. Mέλος της EISA (Expert Imaging and Sound Association) από το 2003. Μέλος της Ένω­σης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Tύπου (EΣΠΗΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΙFJ) από το 2005.