Διεθνείς Διαγωνισμοί Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

«FROM SELFIE TO SELF-EXPRESSION»: Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ SELFIE!

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της έκθεσης, ξεκινά και ο φωτογραφικός διαγωνισμός #SaatchiSelfie!

H Saatchi Gallery και η Huawei ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να συνεργαστούν για να παρουσιάσουν στο Λονδίνο την έκθεση «From Selfie to Self-Expression». Η έκθεση Θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό στις 31 Μαρτίου 2017, και αναμένεται να είναι η πρώτη έκθεση στον κόσμο που θα εξερευνήσει την ιστορία της selfie (από προγενέστερους εκπροσώπους της τέχνης μέχρι σήμερα) αναδεικνύοντας παράλληλα αυτή τη νέα δημιουργική μορφή τέχνη που έχει χλευαστεί κατά καιρούς ως ανόητη.

Η έκθεση θα αναδείξει επίσης τον αναδυόμενο ρόλο των smartphones ως ένα καλλιτεχνικό μέσο για την αυτό-έκφραση. Στο πλαίσιο της έκθεσης, δέκα ταλαντούχοι νέοι Βρετανοί φωτογράφοι θα κληθούν να δημιουργήσουν φωτογραφίες-έργα τέχνης σαν ένα μέρος της καλλιτεχνικής πρακτικής τους, χρησιμοποιώντας τα smartphones της Huawei, με τον διπλό φακό, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε συνεργασία με την Leica.

Επηρεασμένοι από το πνεύμα του κινήματος των νέων Βρετανών καλλιτεχνών, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε πριν από 25 χρόνια, τα έργα αυτών των νέων Βρετανών φωτογράφων θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο μιας έκθεσης αφιερωμένης στην υψηλής κλάσης φωτογράφιση μέσω smartphone. Η έμφαση θα δοθεί στο πως οι selfies μπορούν να αναδείξουν την καθημερινότητά μας και να αποτελέσουν μια μορφή αυτό-έκφρασης.

Η έκθεση «From Selfie to Self-Expression» θα παρουσιάσει βασικά έργα, πολλά από τα οποία διαθέτουν διαδραστικό και ψηφιακό περιεχόμενο, από καλλιτέχνες όπως οι Kutluğ Ataman, Christopher Baker, Juno Calypso, Tracey Emin, Van Gogh, Mohau Modisakeng, Rembrandt, Cindy Sherman, Gavin Turk και Velazquez.

Rembrandt van Rijn: αυτοπροσωπογραφία με δύο κύκλoυς.

Παράλληλα με την έκθεση έργων τέχνης σημαντικών καλλιτεχνών, που επηρέασαν τις σημερινές selfies, θα αναδειχθούν και εικόνες που γρήγορα έγιναν σύμβολα της ψηφιακής εποχής.

Η συνεργασία της Huawei με τη Saatchi Gallery είναι μια απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για την όλο και πιο επιτυχημένη πορεία του brand στο Ηνωμένο Βασίλειο και την προώθηση της δημιουργικής έκφρασης μέσω της φωτογραφίας σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής. Το βήμα αυτό αποτελεί μια ακόμη δυναμική παρουσία της εταιρίας έπειτα και από το εξαιρετικά επιτυχημένο λανσάρισμα των P Series μοντέλων, που κατάφεραν να επαναπροσδιορίσουν την φωτογράφιση μέσω smartphones, ενσωματώνοντας την πρώτη φωτογραφική μηχανή με διπλό φακό που κατασκευάστηκε από κοινού με την Leica.

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 31 Μαρτίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου, καταλαμβάνοντας έναν ολόκληρο όροφο της Saatchi Gallery.

Ο ηθοποιός Benedict Cumberbatch κάνει ένα ενθουσιώδες άλμα πίσω από τους U2, στην 86η απονομή των Όσκαρ στο Λος Άντζελες.

Ο διαγωνισμός #SaatchiSelfie

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της έκθεσης η Saatchi Gallery και η Huawei ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν σε καλλιτέχνες, φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να δείξουν τις πιο δημιουργικές selfies τους σε διεθνές επίπεδο, και να δουν τη δουλειά τους να εκτίθεται στη Saatchi Gallery, στο πλαίσιο του διαγωνισμού  #SaatchiSelfie.

Ο διαγωνισμός #SaatchiSelfie θα έχει μια ομάδα καταξιωμένων και προοδευτικών καλλιτεχνών ως κριτές. Εκτός από την παρουσίαση των selfies των συμμετεχόντων που θα εκτίθενται στη Saatchi Gallery, στο πλαίσιο της έκθεσης From Selfie to Self- Expression, οι δέκα νικητές θα λάβουν ως δώρο το νέο  smartphone της Huawei, και ο πρώτος νικητής θα κερδίσει μια ανεκτίμητη φωτογραφική εμπειρία, η οποία θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ο νικητής του #SaatchiSelfie διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στην εναρκτήρια εκδήλωση στο Λονδίνο, στις 30 Μαρτίου 2017.

Αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές από την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου. Όλες οι σχετικές πληροφορίες, καθώς και οι υποψήφιοι βρίσκονται στο http://www.saatchigallery.com/selfie.

Η Cindy Sherman στην ταινία Untitled Still #21.

  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Juno Calypso, The Honeymoon Suite