Νέα μοντέλα

FUJINON XC 15-45MM F/3.5-5.6 OIS PZ

Η κατασκευή του αποτελείται από 10 στοιχεία διατεταγμένα σε 9 ομάδες.

H Fujifilm παρουσίασε τον πιο μικρό και ελαφρύ, μόλις 135gr,  zoom φακό που προορίζεται για τις mirrorless μηχανές της σειρά Χ.

Το εστιακό του μήκος αντιστοιχεί σε 23-69mm, στο φορμά 35mm και προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες όσων χρειάζονται ένα ελαφρύ και μικρό zoom φακό. Ο φακός διαθέτει υψηλή αναλυτική ικανότητα και η κατασκευή του αποτελείται από 10 στοιχεία διατεταγμένα σε 9 ομάδες. Τρία από τα στοιχεία αυτά είναι ασφαιρικά και δύο είναι ED.

H ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόλις 5cm στην ευρυγώνια θέση, δυνατότητα που προσφέρει μέγιστο λόγο μεγέθυνσης 0.24, κάνοντας ετσι εύκολη τη φωτογράφηση σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Υπάρχει ακόμα λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης εικόνων, 3 στοπ, καθώς και βηματικό μοτέρ για τη λειτουργία εστίασης. Η δυνατότητα να συμπτίσεται ο φακός, όταν δεν χρησιμοποιείται, είναι εφικτή χάρη σε ένα ηλεκτρικό μοτέρ, με το οποίο γίνεται και το zoom. Μπορείτε ακόμα να διαλέξετε ανάμεσα σε δύο ταχύτητες zoom.

Ο φακός είναι διαθέσιμος σε δύο χρώματα, ασημένιο και μαύρο. Η διάθεση του φακού θα αρχίσει τον Φεβρουάριο 2018 με τιμή 292€ περίπου.