Νέα μοντέλα

FUJIFILM GFX50S II

Διαβάστε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες και δείτε ενημερωτικά video!

H Fujifilm παρουσίασε τη νέα προσθήκη στη σειρά GFX, την GFX50S II. Η διάθεση της μηχανής στην αγορά θα αρχίσει τέλος Σεπτεμβρίου 2021.

Η GFX50S II είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα μεσαίου φορμά που έχει ανάλυση 51.4ΜΡ και ο οποίος συνοδεύεται και από σύστημα σταθεροποίησης εικόνων IBIS. Φυσικά πρόκειται για μια mirrorless μηχανή που απευθύνεται σε όσους χρειάζονται υψηλή ανάλυση αλλά και κορυφαία ποιότητα εικόνων.

Η μηχανή έχει αρκετά μικρές διαστάσεις (104.2 X 87.2mm) και βάρος μόνο 900g. Iδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί στη σχεδίαση του σώματος έτσι ώστε η λαβή κρατήματος να προσφέρει ξεκούραστο κράτημα. Το σώμα είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και επίσης υπάρχει μεγαλύτερο πάχος γύρω από την μοντούρα του φακού για πρόσθετη αντοχή. Υπάρχει ακόμα στεγανοποίηση σε 60 σημεία ενάντια σε υγρασία και σκόνη, καθώς και δυνατότητα λειτουργίας σε θερμοκρασίες μέχρι -10ο C. To σύστημα σταθεροποίησης IBIS λειτουργεί σε 5 άξονες και προσφέρει διόρθωση μέχρι 6.5 στοπ.

Ο επεξεργαστής υψηλής ταχύτητας XProcessor 4 χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά αλγορίθμων για γρήγορη επεξεργασία καθώς και γρήγορη εστίαση. Ο αισθητήρας της μηχανής έχει μοναδική σχεδίαση βασισμένη σε μικρότερους micro φακούς σε κάθε φωτοδίοδο, κάτι που αυξάνει την ευκρίνεια. Σε συνδυασμό δε με τους φακούς Fujinon GF η μηχανή μπορεί να αποτυπώσει εξαιρετικά ευκρινείς λεπτομέρειες.

Fujifilm GFX 50S II

Το υψηλό εύρος δυναμικού πεδίου αλλά και ο χαμηλός θόρυβος χαρακτηρίζουν επίσης την GFX50S II. Άλλο ένα χαρακτηριστικό αυτής της μηχανής είναι το πολύ μικρό βάθος πεδίου, λόγω του μεγάλου αισθητήρα. Η GFX50S II διαθέτει 19 προφίλ προσομοίωσης φιλμ, που περιλαμβάνουν και το Nostalgic Neg.

H μηχανή διαθέτει οθόνη LCD 3.2’’ που μπορεί να κινηθεί σε 3 διευθύνσεις, ηλεκτρονικό σκόπευτρο EVF, καθώς και μια μικρότερη οθόνη πληροφοριών LCD 1.8’’ στο επάνω μέρος. Η λειτουργία Pixel Shift MultiShot προσφέρει ακριβή χρωματική αναπαραγωγή και δίνι εικόνες με ανάλυση 200ΜΡ.


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Γιώργος Ατσαμετάκης

Freelance φωτογράφος, που ασχολείται με το μέσο πάνω από σαράντα χρόνια. Τα πιο αγαπημένα του θέματα είναι οι άνθρωποι, τα σπορ και η φύση. Εικόνες του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς φωτογραφίας και έχουν δημοσιευτεί τόσο σε διεθνή μέσα, μέσω πρακτορείων, όσο και σε πληθώρα ελληνικών περιοδικών. Έχει διατελέσει επί μακρά σειρά ετών Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων για το περιοδικό Photonet.

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;