Εμπορικές εκθέσεις & Σεμινάρια

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΗ: Η FUJIFILM GFX 50S ΣΤΗΝ IMAGE+TECH EXPO!

Mη χάσετε την ευκαιρία να την δείτε και να δουλέψετε μαζί της!

H mirrorless μηχανή, μεσαίου φορμά, της Fujifilm GFX 50S με αισθητήρα 51.4 ΜΡ, αποκαλύπτει τα μυστικά της στην κλαδική έκθεση του χώρου μεταξύ 10-12 Μαρτίου 2017, στο HELEXPO Maroussi!

Η μηχανή θα υποστηρίζεται από νέα σειρά φακών Fujinon GF και θα προσφέρει την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εικόνας που έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η εταιρία.

Η σειρά Χ της Fujifilm παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 και έχει κερδίσει την εκτίμηση των επαγγελματιών φωτογράφων, αλλά και των σοβαρών ερασιτεχνών, για την ποιότητα εικόνας και την δυνατότητα κάλυψης ευρείας γκάμας θεμάτων, όπως τοπία, πορτραίτα, σπορ κ.λπ. Οι επαγγελματίες όμως φωτογράφοι ζητούσαν μια μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα και πολύ υψηλότερη ανάλυση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη διαφημιστική φωτογραφία και στο στούντιο. Η απάντηση της  Fujifilm σε αυτούς τους φωτογράφους είναι η GFX 50S!

H μηχανή χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα CMOS 43.8Χ32.9mm, o οποίος δίνει κορυφαία ποιότητα εικόνας. Οι φωτοδίοδοι έχουν σχεδιαστεί ειδικά έτσι ώστε να δίνουν την μέγιστη δυνατή ευκρίνεια μαζί με μεγάλο εύρος δυναμικού πεδίου. Σε αυτό συμβάλει και το μεγάλο μέγεθος των φωτοδιόδων, που εγγυάται ότι η μηχανή θα αποτυπώσει και την πιο μικρή λεπτομέρεια του θέματος.

Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιεί η μηχανή είναι ο Χ-processor Pro, o οποίος είναι γνωστός από τη σειρά Χ, και ο οποίος υποστηρίζει τις λειτουργίες προσομοίωσης φιλμ της εταιρίας αλλά και εξασφαλίζει κορυφαία αποτελέσματα. Μια νέα λειτουργία της μηχανής είναι η Color Chrome Effect, η οποία δίνει πολύ έντονο χρωματικό κορεσμό σε λήψεις που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί αυτό. Η GFX50S μπορεί να κάνει και λήψη βίντεο Full HD στα 30p, χρησιμοποιώντας τις ίδιες λειτουργίες προσομοίωσης φιλμ.

Με την Fujifilm GFX50S μπορείτε να πάρετε εικόνες JPEG, σε 3 επίπεδα συμπίεσης, εικόνες RAW, συμπιεσμένες και ασυμπίεστες, καθώς και εικόνες TIFF.

Η μοντούρα της μηχανής είναι νέας σχεδίασης, «G Mount», και έχει διάμετρο 65mm, κάτι που δίνει μεγάλη ευελιξία στη σχεδίαση φακών.

Η εικόνα που δίνει ο αισθητήρας προσαρμόζεται σε διάφορες αναλογίες διαστάσεων, όπως 4:3, 3:2, 1:1, 4:5, 6:7, 6:17, αναλογίες που ήταν διαθέσιμες την εποχή των μηχανών φιλμ μεσαίου και μεγάλου φορμά.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές μηχανές μεσαίου φορμά, η mirroless GFX είναι πιο ελαφριά και με μικρότερες διαστάσεις. Εχει βάρος μόλις 1230gr, μαζί με το φακό GF63mm f/2.8 R WR, τιμή που είναι το 60% του βάρους μιας μεσαίου φορμά DSLR. Σε αυτό συμβάλει και η κατασκευή του σώματος από κράμα μαγνησίου. Επιπλέον το σώμα διαθέτει στεγανότητα ενάντια σε σκόνη και υγρασία και μπορεί να λειτουργήσει και σε θερμοκρασίες μέχρι -10°C.

Η GFX 50S είναι η πρώτη μηχανή που χρησιμοποιεί αποσπώμενο ηλεκτρονικό σκόπευτρο, το οποίο μπορεί ο φωτογράφος να αφαιρεί όταν χρησιμοποιεί εξωτερική οθόνη ή όταν θέλει να είναι η μηχανή πιο συμπαγής.

Επιπλέον ένας πρόσθετος προσαρμογέας κάνει δυνατή την τοποθέτηση του ηλεκτρονικού σκοπεύτρου σε γωνία μέχρι 90ο κάθετα ή 45ο οριζόντια, σε σχέση με τη μηχανή, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ευελιξία στο χρήστη.

Η οθόνη LCD έχει διαγώνιο 3.2” και διαθέτει λειτουργία αφής, δυνατότητα που βελτιώνει κατά πολύ την ευκολία χρήσης. Επίσης η οθόνη είναι αναδιπλούμενη σε 3 άξονες – έτσι ο φωτογράφος μπορεί να βρίσκεται οποιαδήποτε γωνία σε σχέση με τη μηχανή.

Στα προαιρετικά εξαρτήματα περιλαμβάνεται μπαταριοθήκη που κάνει εύκολες τις κάθετες λήψεις.

Οι φακοί που θα υποστηρίζουν την νέα μηχανή έχουν σχεδιαστεί και για το μέλλον, έτσι ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις αισθητήρων με ανάλυση 100 ΜΡ. Ο συντελεστής πολλαπλασιασμού εστιακού μήκους, για αναγωγή στο σύστημα full frame, είναι 1.7Χ.

Οι νέοι φακοί είναι οι εξής:

  • GF63mm f/2.8 R WR, με εστιακό μήκος αντίστοιχο με 50mm στο φορμά 35mm
  • GF32-64mm f/4 R LM WR, με εστιακό μήκος αντίστοιχο με 25-51mm στο φορμά 35mm
  • GF120mm f/4 macro R LM OIS WR, με εστιακό μήκος αντίστοιχο με 95mm στο φορμά 35mm
  • GF110mm f/2 R LM WR, με εστιακό μήκος αντίστοιχο με 87mm στο φορμά 35mm
  • GF23mm f/4 R LM WR, με εστιακό μήκος αντίστοιχο με 18mm στο φορμά 35mm
  • GF45mm f/2.8 R WR, με εστιακό μήκος αντίστοιχο με 35mm στο φορμά 35mm