Νέα μοντέλα

FUJIFILM X-A5

Η οθόνη LCD μπορεί να στραφεί κατά 180°, ενώ υπάρχει δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ

H Fujifilm παρουσίασε την πιο μικρή και ελαφριά mirrorless μηχανή της σειράς Χ, την Χ-Α5. Η νέα μηχανή είναι εφοδιασμένη με καινούργιο αισθητήρα 24.2ΜΡ και διαθέτει αρκετές καινοτομίες.

Η οθόνη LCD μπορεί να στραφεί κατά 180ο, υπάρχει δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ, ενώ το ενσωματωμένο Bluetooth, τελευταίας τεχνολογίας, κάνει εύκολη τη σύνδεση σε κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. Η μπαταρία της μηχανής έχει τώρα μεγαλύτερη αυτονομία και μπορείτε να κάνετε μέχρι 450 λήψεις με μια φόρτιση. Η Χ-Α5 είναι ακόμα συμβατή με τους τελευταίους εκτυπωτές INSTAX SHAPE SP-3, τετράγωνου φορμά. Η μηχανή συνοδεύεται από ένα νέο πτυσσόμενο φακό Fujinon XC 15-45mm f/3.5-5.6 OIS PZ, μαζί με τον  οποίο ζυγίζει μόλις 496gr, κάτι που την καθιστά το πιο ελαφρύ κιτ μηχανής-φακού στη σειρά Χ.

Ο νέος φακός είναι πρώτος zoom φακός με ηλεκτρική κίνηση zoom στη σειρά Χ. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης του φακού είναι μόλις 5cm, κάτι που κάνει πολύ εύκολες τις κοντινές λήψεις. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό όμως της νέας μηχανής είναι η προσθήκη στον αισθητήρα  λειτουργίας Phase Detection κατά την εστίαση, λειτουργία που προσφέρει ταχύτητα εστίασης 2Χ πιο γρήγορη σε σχέση με πριν. Ο επεξεργαστής είναι και αυτός νέος και προσφέρει 1.5Χ πιο γρήγορη επεξεργασία σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα.

Η Χ-Α5 διαθέτει την καλύτερη πιστότητα στο πρόγραμμα αναγνώρισης σκηνής SR + AUTO, με κορυφαία χρωματική αναπαραγωγή, συμπεριλαμβανομένων και των τόνων της επιδερμίδας. Ετσι η μηχανή αποτελεί την τέλεια λύση για λήψη πορτρέτων, κάτι που είναι πολύ δημοφιλές στους χρήστες της κατηγορίας αυτής. Η μέγιστη ευαισθησία λήψης φτάνει τώρα τα ISO 12800, ενώ ο θόρυβος σε υψηλές ευαισθησίες έχει μειωθεί. H δυνατότητα περιστροφής της οθόνης LCD κατά 180ο κάνει πολύ εύκολη τη λήψη selfies.

Επίσης στη θέση αυτή ενεργοποιείται αυτόματα η λειτουργία Eye AF, που σημαίνει ότι έχετε πάντα πορτρέτα σωστά εστιασμένα στα μάτια. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα επεξεργασίας των τόνων του δέρματος με τρία προγράμματα. Η Χ-Α5 διαθέτει 11 προγράμματα προσομοίωσης φιλμ καθώς και 17 δημιουργικά φίλτρα. Η μηχανή σε κιτ με το νέο φακό θα είναι διαθέσιμη από το Φεβρουάριο του 2018, σε καφέ – ροζ – μαύρο χρώμα, με τιμή που θα αγγίζει τα 620€ περίπου.