Νέα μοντέλα

FUJIFILM X-E3

Εφοδιασμένη με αισθητήρα 24.3ΜΡ Χ-Trans CMOS III και επεξεργαστή X-Processor Pro.

H Fujifilm ανακοίνωσε ότι την 28η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η διάθεση της νέας μηχανής, της Χ-Ε3.

Πρόκειται για μια mirrorless μηχανή που ακολουθεί τη γνωστή σχεδίαση της σειράς Χ. Είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα 24.3ΜΡ Χ-Trans CMOS III και με επεξεργαστή X-Processor Pro. Η Χ-Ε3 είναι η πρώτη μηχανή της σειράς Χ που διαθέτει σύνδεση Bluetooth 2, η οποία κάνει δυνατή τη σύνδεση της μηχανής με smartphone ή tablet, καταναλώνοντας ελάχιστη ενέργεια από τη μηχανή.

Η οθόνη LCD διαθέτει λειτουργία αφής και μπορείτε να φωτογραφίσετε, να εστιάσετε και να επιλέξετε την περιοχή εστίασης, απλά ακουμπώντας την οθόνη. Η αυτόματη εστίαση έχει αναβαθμισμένο λογισμικό που βελτιώνει την ταχύτητα εστίασης σε κινούμενα θέματα, στο μισό χρόνο σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα.

Ο ελάχιστος χρόνος εστίασης είναι 0.05s και βέβαια η εστίαση διαθέτει λειτουργία phase detection. Η μέγιστη ταχύτητα λήψης σε λειτουργία live view είναι 5 καρέ/δευτ, ο χρόνος εκκίνησης είναι 0.4s και ο χρόνος απόκρισης φωτοφράκτη 0.05s. Στο επάνω μέρος της μηχανής υπάρχουν δύο επιλογείς, ένας για τις ταχύτητες φωτοφράκτη και ένας για την διόρθωση έκθεσης.

Η διόρθωση έκθεσης διαθέτει τώρα και την θέση C, στην οποία είναι δυνατή η διόρθωση μέχρι +/-5 στοπ σε βήματα 1/3 στοπ. Φυσικά η μηχανή διαθέτει λειτουργία Advanced SR Auto Mode, στην οποία η μηχανή επιλέγει αυτόματα τις ιδανικές ρυθμίσεις για το συγκεκριμένο θέμα που θέλετε να φωτογραφίσετε. Η  Χ-Ε3 μπορεί ακόμα να κάνει λήψη βίντεο Full HD αλλά και 4Κ.