Νέα μοντέλα

FUJIFILM X-H1

Η διάθεσή της θα αρχίσει τον προσεχή Μάρτιο.

H Fujifilm παρουσίασε την X-H1 που τοποθετείται στην κορυφή της σειράς Χ. H νέα μηχανή συνδυάζει στιβαρό και ανθεκτικό σώμα με κορυφαία ποιότητα εικόνας καθώς και ευκολία χρήσης.

Η Χ-Η1 είναι η πρώτη μηχανή της σειράς Χ που διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία σταθεροποίησης εικόνων 5 αξόνων (IBIS) το οποίο κάνει δυνατή τη λήψη με ταχύτητες φωτοφράκτη μέχρι 5.5 στοπ πιο αργές. To σύστημα αυτό χρησιμοποιεί τρία επιταχυνσιόμετρα, τρεις γυροσκοπικούς αισθητήρες καθώς και ένα διπλό επεξεργαστή. Ο συνδυασμός όλων αυτών κάνει δυνατή την πραγματοποίηση γύρω στους 10.000 υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο.

Η Χ-Η1 χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα APS-C X-Trans CMOS III με ανάλυση 24.3 ΜΡ, χωρίς χαμηλοδιαπερατό φίλτρο, καθώς και επεξεργαστή X-Processor Pro. To σώμα της μηχανής διαθέτει στεγανοποίηση ενάντια σε σκόνη και υγρασία και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μέχρι -10°C. Σε σχέση με την Χ-Τ2 το σώμα της Χ-Η1 από κράμα μαγνησίου έχει μεγαλύτερο πάχος κατά 25%. Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο είναι κορυφαίο στην κατηγορία των mirrorless μηχανών. Διαθέτει μεγέθυνση 0.75Χ, χρόνο καθυστέρησης απόκρισης μόλις 0.005s και ο χρήστης μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις του θέματος που φωτογραφίζει σε πραγματικό χρόνο.

Η οθόνη LCD των 3” με ανάλυση 1.04Μ dot μπορεί να κινηθεί σε 3 διευθύνσεις και διαθέτει λειτουργία αφής. Επιπλέον στο επάνω μέρος της μηχανής υπάρχει μια μικρότερη οθόνη πληροφοριών 1.28”, σαν αυτή που διαθέτει η μηχανή μεσαίου φορμά GFX 50S. H X-H1 έχει βελτιωθεί σε 19 σημεία, που κάνουν ευκολότερο το έργο του φωτογράφου, σύμφωνα με τις επιθυμίες επαγγελματιών φωτογράφων. Οπως, για παράδειγμα, μεγαλύτερη λαβή για καλύτερο κράτημα, πιο αθόρυβος φωτοφράκτης, μεγαλύτερα πλήκτρα στο πίσω μέρος της μηχανής, τοποθέτηση πλήκτρου εστίασης στο πίσω μέρος της μηχανής κ.λπ.

Η Χ-Η1 είναι η πρώτη μηχανή που διαθέτει το πρόγραμμα ETERNA, ένα πρόγραμμα προσομείωσης φιλμ για λήψη βίντεο, ενώ συνολικά υπάρχουν 20 βελτιώσεις ως προς την απόδοση και την λειτουργικότητα στο βίντεο. Υπάρχει ακόμα προαιρετική μπαταριοθήκη η οποία αυξάνει την αυτονομία της μηχανής στις 900 λήψεις. Η διάθεση της μηχανής θα αρχίσει το Μάρτιο του 2018 με τιμή για το σώμα ∼1920€ ή ∼2210€ μαζί με την μπαταριοθήκη.