Νέα μοντέλα

FUJIFILM X-H2

Προσφέρει την υψηλότερη ανάλυση στη σειρά Χ τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο – είναι η πρώτη μηχανή APS στον κόσμο που μπορεί να κάνει εσωτερική εγγραφή βίντεο 8Κ/30Ρ Apple ProRes!

H Fujifilm ανακοίνωσε μια νέα μηχανή, η οποία συμπληρώνει την γνωστή XH2s. H XH2 είναι εφοδιασμένη με νέο αισθητήρα BSI XTrans CMOS 5 HR που έχει ανάλυση 40.2ΜΡ καθώς και με επεξεργαστή υψηλής ταχύτητας XProcessor 5.

Η ήδη υπάρχουσα XH2s απευθύνεται σε όσους χρειάζονται γρήγορη λήψη, η XH2 απευθύνεται σε όσους χρειάζονται υψηλή ανάλυση. Ο νέος αισθητήρας έχει ένα μοναδικό αλγόριθμο επεξεργασίας εικόνας ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ανάλυση χωρίς να θυσιάζει το λόγο σήματος προς θόρυβο. 

The new Fujifilm X-H2

Η ελάχιστη ευαισθησία λήψης έχει μειωθεί τώρα σε ISO 125 και η μέγιστη ταχύτητα φωτοφράκτη σε ηλεκτρονική λειτουργία έχει αυξηθεί σε 1/180.000s. Η XH2 είναι η πρώτη μηχανή της σειράς Χ που διαθέτει τη λειτουργία Pixel Shift MultiShot, η οποία χρησιμοποιώντας το μηχανισμό σταθεροποίησης IBIS στον αισθητήρα κάνει λήψη 20 εικόνων οι οποίες συνδυάζονται στη συνέχεια με το ενσωματωμένο λογισμικό Pixel Shift Combiner για να δώσουν μια τελική εικόνας 160 ΜΡ. Έτσι καλύπτει όσους χρειάζονται υπερ-υψηλή ανάλυση.

Η XH2 υποστηρίζει επίσης το αρχείο εικόνων HEIF που δίνει αρχεία 10-bit με μικρότερο μέγεθος κατά 30% από το γνωστό JPEG. Ο νέος αισθητήρας κάνει δυνατή την εσωτερική εγγραφή βίντεο 8Κ 30Ρ σε 4:2:2 10-bit, ενώ η απαγωγή θερμότητας μέσω ειδικής σχεδίασης επιτρέπει τη συνεχή εγγραφή μέχρι 30’. Η XH2 υποστηρίζει τρία προφίλ Apple ProRes, τα ProRes 422 HQ, ProRes 422 και ProRes 422 LT, ενώ υπάρχει και δυνατότητα επιλογής ProRes 422 Proxy.

The new Fujifilm X-H2

Ακόμα ο νέος αισθητήρας κάνει δυνατή τη χρήση ψηφιακού zoom μέχρι 2Χ σε λήψη βίντεο 4Κ, με ελάχιστη απώλεια στην ποιότητα εικόνας. Με συσκευή εξωτερικής εγγραφής Atomos ή Blackmagic Design η μηχανή μπορεί να κάνει λήψη βίντεο 12-bit 8K/30R RAW, ενώ το νέο προφίλ εικονας FLog2 διευρύνει το εύρος δυναμικού πεδίου στα 13+ στοπ. Η σχεδίαση του σώματος της XH2 είναι ίδια με αυτή της XH2s και υπάρχουν 79 στεγανοποιητικά δακτυλίδια που προσφέρουν προστασία σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ η μηχανή μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μέχρι -10ο C.

H διάθεση της XH2 στην αγορά αναμένεται στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022 με τιμή ∼1700€ για το σώμα.