Νέα Νέα μοντέλα

FUJIFILM X-PRO2

Διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο αισθητήρα X-Trans CMOS III, ανάλυσης 24.3 ΜΡ.

Η νέα ναυαρχίδα της εταιρίας είναι γεγονός! Δείτε την από κοντά, για πρώτη φορά, στο επερχόμενο 9ο Photonet Show της Θεσσαλονίκης, στις 2 και 3 Απριλίου 2016!

H X-Pro2 διαθέτει ένα ολοκαίνουργιο αισθητήρα X-Trans CMOS III, ανάλυσης 24.3 ΜΡ (η υψηλότερη ανάλυση σε κάμερα της εταιρίας μέχρι σήμερα). Η ευαισθησία της αγγίζει τα ISO 51200 ενώ υποστηρίζει και συμπιεσμένα αρχεία RAW (η πρώτη μηχανή της σειράς X με αυτή τη δυνατότητα). Η ταχύτητα κλείστρου φθάνει στο 1/8000 sec (με ταχύτητα συγχρονισμού φλας 1/250 sec) ενώ το ηλεκτρονικό κλείστρο προσφέρει ταχύτητες έως 1/32000 δευτ.

FUJIFILM X-PRO2Σημαντικά εξελικτικά βήματα έχουν γίνει και στον τομέα της αυτόματης εστίασης. Η X-Pro2 διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα AF με 273 συνολικά σημεία, εκ των οποίων 77 είναι phase-detect και καλύπτουν το 40% του κάδρου.

FUJIFILM X-PRO2 Σύμφωνα με την Fujifilm, η X-Pro2 προσφέρει το ταχύτερο AF από οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς X, αν και η απόδοση θα ποικίλει ανάλογα με τον φακό που θα επιλέξει ο κάθε χρήστης.

Η X-Pro1 είναι έτσι κι αλλιώς μια κάμερα υψηλής αντοχής, ωστόσο η διάδοχός της υπόσχεται ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα αυτό. Το σώμα της είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου και διαθέτει 61 σημεία, τα οποία σφραγίζονται για προστασία από τη σκόνη και την υγρασία.
Η μηχανή προσφέρει άμεσο έλεγχο για τις εξής επιλογές: ταχύτητα κλείστρου, ISO και αντιστάθμιση έκθεσης μέσω κυκλικών επιλογέων στο επάνω μέρος. Είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της Fujifilm με διπλή υποδοχή για κάρτες μνήμης SD (μία είναι συμβατή με κάρτες ultra-high speed UHS-II).

Η νέα ναυαρχίδα της Fujifilm έχει και αναβαθμισμένο υβριδικό σκόπευτρο, με την ανάλυση του EVF panel να φτάνει πλέον τα 2.360.000dots. H οθόνη είναι LCD 3″, με 1.620.000dots.

Μερικά άλλα νέα χαρακτηριστικά της της X-Pro2 είναι η ενσωμάτωση ιντερβαλόμετρου, του νέου Film Simulation φίλτρου ARCHOS (για «πιο απαλούς τόνους»), video1080/60p και, φυσικά, η υποστήριξη Wi-Fi.