Νέα Νέα μοντέλα

FUJIFILM X-T2

Eίναι η πρώτη μηχανή της σειράς Χ που υποστηρίζει βίντεο 4Κ!

Η ανακοίνωση της “απόλυτης (ultimate) mirrorless μηχανής” σύμφωνα με την εταιρία είναι πλέον γεγονός. Η  Χ-Τ2 θα προστεθεί επίσημα στην γκάμα της Fujifilm από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ωστόσο ένα πρώτο δείγμα της βρίσκεται ήδη στα γραφεία του Photonet για την πρώτη της αξιολόγηση από τον Γιώργο Ατσαμετάκη και στο επόμενο τεύχος του περιοδικού θα διαβάσετε τα συμπεράσματά του!

Η πρώτη επαφή μας με την Χ-Τ2 έγινε στα πλαίσια του EISA Convention 2016, στις Βρυξέλλες, τον περασμένο Μάιο, όταν και ένα από τα πρώτα δείγματα της μηχανής παρουσιάστηκε σε αποκλειστικότητα σε όλα τα μέλη του Εxpert Group Photography.

X-T2_BK_18-55mm_front_White_01

Τώρα πλέον, ήρθε η ώρα της αποκάλυψης και στο ευρύ κοινό, επομένως μπορούμε να δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου. X-T2_BK_Tilt_Low_White_01

Η Χ-Τ2 διαθέτει ένα συμπαγές και ελαφρύ σώμα, βάρους 507gr, συμπεριλαμβανομένης της κάρτας μνήμης και της μπαταρίας. Είναι ανθεκτική στη σκόνη και στο νερό, και ικανή να λειτουργεί ακόμα και σε θερμοκρασίες της τάξης των -10 °C.

X-T2_BK_18-55mm_Top_White_01

Το σύστημα εστίασης και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο έχουν βελτιωθεί σημαντικά, έτσι η φωτογράφηση κινούμενων θεμάτων γίνεται πολύ ευκολότερα. Ο αλγόριθμος συνεχούς εστίασης έχει επίσης εξελιχτεί, για να δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ τώρα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από 5 συνδυασμούς ευαισθησίας σχετικά με την κίνηση και την ταχύτητα του θέματος. Η Χ-Τ2 είναι η πρώτη μηχανή της σειράς Χ που υποστηρίζει βίντεο 4Κ, ενώ οι ρυθμίσεις προσομοίωσης φιλμ μπορούν να εφαρμοστούν και στο βίντεο.

Η μηχανή διαθέτει αισθητήρα APS-C 24.3ΜΡ Χ-Trans CMOS III, χωρίς χαμηλοδιαπερατό φίλτρο. Ο χρόνος εκκίνησης της μηχανής είναι 0.3s, το χρονικό διάστημα ανάμεσα στις λήψεις μπορεί να μειωθεί στα 0.17s με την προαιρετική μπαταριοθήκη και ο χρόνος απόκρισης φωτοφράκτη φτάνει τα 0.045s πάλι με την μπαταριοθήκη.

X-T2_BK_VPB_Front_White_01

Η Fujifilm X-T2 και το Battery Grip VPB-XT2.

Η ευαισθησία λήψης κυμαίνεται σε κλίμακα ISO 200-12800, ενώ μπορεί να επεκταθεί και σε ISO 100-51200. H αποθήκευση των εικόνων γίνεται σε 2 κάρτες SD. H πίσω οθόνη LCD είναι η πρώτη οθόνη στη σειρά μηχανών Χ που μπορεί να κινηθεί σε 3 άξονες, πάνω, κάτω και στο πλάι.