Νέα μοντέλα

FUJIFILM Χ-Τ5

H πιο πρόσφατη προσθήκη στην καινοτόμο σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών X-T mirrorless της σειράς X της Fujifilm!

H Fujifilm παρουσίασε μια νέα μηχανή της σειράς Χ, την Χ-Τ5. Η μηχανή διαθέτει την πέμπτη γενιά αισθητήρα και επεξεργαστή, ενώ το σώμα της έχει μικρότερες διαστάσεις από τα προηγούμενα τρία μοντέλα Χ-Τ.

Η Χ-Τ5 είναι εφοδιασμένη με αισθητήρα 40.2ΜΡ XTrans CMOS 5 HR τεχνολογίας backilluminated καθώς και με επεξεργαστή υψηλής ταχύτητας XProcessor 5. Ο αισθητήρας διαθέτει κορυφαίο αλγόριθμο επεξεργασίας εικόνας που δίνει υψηλή ανάλυση χωρίς να κάνει συμβιβασμό στο λόγο σήματος/θορύβου. [image]FUJIFILM X-T5Η υψηλή ποιότητα εικόνας παραμένει σε όλη την κλίμακα ευαισθησίας, η οποια ξεκινάει τώρα από τα ISO 125. H Pixel Shift MultiShot κάνει δυνατή τη λήψη εικόνων 160ΜΡ, μετακινώντας τον αισθητήρα στη διάρκεια πολλαπλών λήψεων. Η μηχανή διαθέτει ακόμα σύστημα σταθεροποίησης κραδασμών 5 αξόνων (IBIS) τοποθετημένο στον αισθητήρα το οποίο διορθώνει οποιαδήποτε κίνηση και προσφέρει διόρθωση μέχρι 7 στοπ. Το σύστημα εστίασης διαθέτει μεγάλο αριθμό φωτοδιόδων με λειτουργία phase detection και έχει την δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης ανθρώπων, ζώων, πουλιών καθώς και μιας ποικιλίας άλλων αντικειμένων.

Η Χ-Τ5 προσφέρει 19 προγράμματα προσομοίωσης φιλμ, τα οποία περιλαμβάνουν και το “Nostalgic Neg” που χαρακτηρίζεται από υψηλό κορεσμό και απαλή τονικότητα. Η μηχανή υποστηρίζει ακόμα το φορμά εικόνων HEIF το οποίο δίνει εικόνες 10-bit που έχουν μέγεθος μικρότερο κατά 30% από τις συνηθισμένες JPEG. Η μέγιστη ταχύτητα φωτοφράκτη σε ηλεκτρονική λειτουργία είναι 1/180.000s, ταχύτητα που ικανοποιεί και τις υψηλότερες απαιτήσεις. Η οθόνη LCD έχει ανάλυση 1.840.000 dot και μπορεί να κινείται σε 3 άξονες, κάτι που διευκολύνει τις λήψεις από δύσκολες γωνίες.

[image]When mounted with the XF18-55mmF2.8-4 R LM OIS

Το ηλεκτρονικό σκόπευτρο EVF έχει ανάλυση 3.690.000 dot και προσφέρει τέλεια διόρθωση σφάλματος παράλλαξης καθώς και φυσική εικόνα. Η σχεδίαση της μηχανής παραμένει η γνωστή της σειράς Χ, με επιλογείς για την ευαισθησία λήψης, την ταχύτητα φωτοφράκτη και τη διόρθωση έκθεσης. Το βάρος της Χ-Τ5 είναι 557g, που σημαίνει ότι είναι ελαφρύτερη κατά 50g από το προηγούμενο μοντέλο Χ-Τ4. Οι μικρές διαστάσεις και βάρος της μηχανής την κάνουν κατάλληλη για την κάλυψη μεγάλης ποικιλίας θεμάτων, ενώ η υψηλή ανάλυση μπορεί να καλύψει και φωτογράφους τοπίων.

Η στεγανοποίηση που διαθέτει το σώμα ενάντια σε σκόνη και υγρασία προσφέρει προστασία σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στη λήψη βίντεο η μηχανή υποστηρίζει εσωτερική εγγραφή μέχρι 6.2Κ/30p σε 4:2:2 10-bit, καθώς και λειτουργία FLog2 που διευρύνει το εύρος δυναμικού πεδίου στα 13+ στοπ. Σε συνδυασμό με εξωτερική συσκευή εγγραφής ATOMOS η Χ-Τ5 μπορεί να κάνει λήψη βίντεο 12-bit Apple ProRes RAW σε ανάλυση μέχρι 6.2Κ.

Η μηχανή θα διατεθεί στην αγορά σε μαύρο/ασημένιο χρώμα στα τέλη Νοεμβρίου 2022 με τιμή για το σώμα 1700$, ενώ θα υπάρχει και σε κιτ με τους XF18-55mm f/2.8-4 R LM OIS ή XF16-80mm f/4 R OIS WR με αντίστοιχες τιμές 2100$ και 2200$.