Νέα Νέα μοντέλα

Fujifilm XT-1 IR

Για τους φανατικούς του CSI και της ιατρικής

Fujifilm XT-1 IR

Νέο μοντέλο, στην πραγματικότητα νέα «εκδοχή» της επιτυχημένης ΧΤ-1 για τους φανατικούς του CSI και της ιατρικής, η IR (infrared) έρχεται με δυνατότητα ανάγνωσης και καταγραφής υπεριοδών (UV) και υπέρυρθων (IR) ακτίνων σε μια περιοχή του φάσματος από 380 μέχρι 1000nm (νανόμετρα).

Στην ουσία το compact system camera μοντέλο έρχεται με επιπλέον δυνατότητες καταγραφής περιοχών του μη ορατού στο ανθρώπινο μάτι φάσματος ώστε να διευκολύνει την πληρέστερη και ακριβέστερη καταγραφή σε εφαρμογές όπως νυχτερινή φωτογράφιση, ιατρική απεικόνιση, αναπαραγωγή έργων τέχνης. Κατά τα λοιπά η XT-1 IRακολουθεί πιστά την κατασκευή και τεχνολογία της ήδη γνωστής και επιτυχημένης μηχανής της Fujifilm με αισθητήρα APS-C X-Trans CMOS II στα 16.3ΜΡ και επεξεργαστή EXR II, κλίμακα ISO 200-6400 με δυνατότητα επέκτασης προς τα 100ISO και μέχρι και 25600ISO και οκτώ διαφορετικές επιλογές εξισορρόπισης λευκού. Η οθόνη είναι LCD μεγέθους 3” και με δυνατότητα ανάκλισης και το ηλεκτρονικό σκόπευτρο έχει ανάλυση 2.360.000 κουκίδες. Η ΧΤ-1 IR τραβάει video στα 1920×1080 (60p, 30p) και η λειτουργία συνεχόμενης λήψης φτάνει τα 8 καρέ / δευτερόλεπτο και δεν υπάρχει ενσωματωμένο flash αλλά hot shoe για εξωτερική κεφαλή με ταχύτητα συγχρονισμού 1/180sec.

Η μηχανή προσφέρει όλες τις εναλλακτικές αυτόματης εστίασης (απλή σημείου, πολλαπλή, ανίχνευση προσώπων, φάσης, συνεχόμενη, παρακολούθηση θέματος) αλλά και ειδική ένδειξη απόστασης στη λειτουργία της χειροκίνητης εστίασης που θα φανεί χρήσιμη στους λάτρεις αλλά και γνώστες της υπέρυθρης φωτογραφίας λόγω του περισσότερο απαιτητικού χειρισμού του “θέματος” για ορθά αποτελέσματα.

Εμπρός λοιπόν, στο κυνήγι του δολοφόνου!