Νέα Νέα μοντέλα

FUJINON XF16-55mm F2.8 R LM WR

Ιδανικός σύντροφος για την Fujifilm XT-1.

Πολυαναμενόμενος από πέρυσι, όταν και ανακοινώθηκε από την Fujifilm, ο ευρυγώνιος zoom για την σειρά Χ των μηχανών της έρχεται να ταιριάξει με όλα τα μοντέλα Χ, αλλά και να απογειώσει την απόδοση και την ευελιξία της ΧΤ1.FUJINON XF16-55mm F2.8 R LM WR

Το ανοιχτό διάφραγμα, οι επιπλέον επιστρώσεις στα κρύσταλλα με Nano – GI (Gradient Index, για πιο ομαλή καταγραφή τόνων) και η παρουσία γρήγορου αφενός σχεδόν αθόρυβου αφετέρου μηχανισμού αυτόματης εστίασης, αυξάνουν τις προσδοκίες των ήδη φανατικών της σειράς Χ της εταιρίας. Η εστιακή απόσταση του φακού επάνω στον αισθητήρα των μηχανών μετατρέπεται σε 24-84mm. Σημαντική βοήθεια στη χρήση του με την ΧΤ1 (αλλά και εν γένει σε πολλές και τολμηρές εξωτερικές χρήσεις) είναι η στεγανοποίησή του σε 14 σημεία για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου εισροής σκόνης και υγρασίας κατά τη χρήση.

FUJINON XF16-55mm F2.8 R LM WR: sample photo

Φωτό: Η. Εbihara – Λήψη του νέου φακού, φορεμένου σε μια ΧΤ-1. IS0400, με διάφραγμα F8.0 και ταχύτητα 1/210sec.

FUJINON XF16-55mm F2.8 R LM WR: sample photo

Φωτό: D. Kai Piper – Λήψη του νέου φακού, σε συνδυασμό και πάλι με μια ΧΤ-1. IS0250, διάφραγμα F4.0, ταχύτητα 1/125sec.

Το νέο zoom είναι κατασκευασμένο με 17 κρύσταλλα (3 ασφαιρικά και 3 ED, με επίστρωση Nano GI σε 12 ομάδες) με διάμετρο φίλτρου 77mm και εννέα λεπίδες διαφράγματος. Το πιο κλειστό του διάφραγμα είναι F22 και η ελάχιστη απόσταση εστίασης τα 30 εκατοστά.


Photonet Newsletter
Kάθε Τρίτη & Πέμπτη όλα τα φωτογραφικά νέα δωρεάν!

   Aρθρογράφος

Χριστίνα Καλλιγιάννη

Συνεργάτης του Photonet επί μακρά σειρά ετών. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αμέσως μετά φωτογραφία στην E.S.P. Το 2002 ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, με μακροχρόνιες συνεργασίες με τα περιοδικά “ΓΕΩτρόπιο” της “Ελευθεροτυπίας”, "Κ" και "Ταξίδια" της “Καθημερινής”, στα πλαίσια του ταξιδιωτικού και του ελεύθερου ρεπορτάζ. Για αρκετά χρόνια λειτουργούσε το δικό της φωτογραφικό στούντιο, το STUDIO 18.12, με βασικά αντικείμενα τη φωτογράφιση πορτρέτου, προσωπικού, επαγγελματικού, οικογενειακού και μόδας. Από το 2016 μέχρι το 2018 συμμετείχε στην διοργάνωση του Μεσογειακού Φεστιβάλ Φωτογραφίας / Medphoto Festival, έχοντας αναλάβει το Γενικό Συντονισμό της οργάνωσης του Φεστιβάλ. Σήμερα εξακολουθεί να φωτογραφίζει, με ιδιαίτερη αγάπη στα πορτρέτα και τους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, είναι υπεύθυνη για το Γενικό Συντονισμό του Αthens Photo World, ενώ κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο "Στιγμές Παράλληλες" (εκδόσεις Χάρτινη Πόλη).

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;