Φωτογραφικές ομάδες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΩΤΟΣΤΥΛ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.»

Γνωρίστε την ομάδα, δείτε τις φωτογραφίες των μελών της!

Από το καλοκαίρι του 2017, το Photonet ξεκίνησε μια μεγάλη εξόρμηση, σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να αναδείξει την παρουσία και τη δράση όλων των πρωτοβουλιών που αγκαλιάζουν και στηρίζουν τη φωτογραφία. Η παρουσίαση αυτών των ομάδων γίνεται πλέον και μέσα από τα online MME της Νexus Publications.

Τις απαντήσεις έδωσε η Αναστασία Μπόικου, φωτογράφος, Εισηγήτρια Σεμιναρίων Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας και Υπεύθυνη της δημιουργικής φωτογραφικής ομάδας Φωτοστύλ «Φ.Υ.Γ.Ε.Σ.».

Πείτε μας δυο λόγια για το ιστορικό της ομάδας σας!

Η συνάντηση έγινε το 2001 στο σεμινάριό μου στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – τα χρόνια πέρασαν, οι δεσμοί φιλίας και αγάπης για τη φωτογραφία παρέμειναν και το 2009 μετουσιώθηκαν στη δημιουργική φωτογραφική ομάδα Φωτοστύλ Φ.Υ.Γ.Ε.Σ. Δραπέτες πλέον της σύγχρονης εικονικής πραγματικότητας με όχημα τη φωτογραφική μας μηχανή καταγράφουμε το Φως με Ύφος σε Γκρίζες και Έγχρωμες Στιγμές, μέχρι το επόμενο κλικ.

Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της δράσης σας;

Βασικοί στόχοι της δράσης μας είναι η διάδοση της φωτογραφικής τέχνης στη χώρα μας με σεμινάρια, φωτογραφικές εξορμήσεις με σκοπό τη δημιουργία εκθέσεων και λευκωμάτων.

Ποιος είναι ο χώρος στον οποίο γίνονται οι συγκεντρώσεις της ομάδας;

Προς το παρόν δεν έχουμε κάποιο μόνιμο χώρο όπου γίνονται οι συγκεντρώσεις της ομάδας. Συνήθως συγκεντρωνόμαστε σε διάφορους πολυχώρους, στο κέντρο της Αθήνας, κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ των μελών μας. Έχουμε συνεργαστεί με τη βιβλιοθήκη Βολονάκη και προσωρινά συγκεντρωνόμαστε στο καφενείο η «Ωραία Ελλάς» στο Μοναστηράκι. Είμαστε σε αναζήτηση ενός νέου μόνιμου χώρου.

Ποια είναι η παρουσία της ομάδας στο διαδίκτυο (site-social media pages);

Έχουμε τη δική μας ιστοσελίδα www.fygesphotostyle.gr και τις δικές μας σελίδες στο Facebook www.facebook.com/FygesPhotoStyle και το Instagram: www.instagram.com/fygesphotostyle.

Οργανώνετε δράσεις (μαθήματα φωτογραφίας, ομιλίες, εκδηλώσεις κ.λπ.) με σκοπό να καταστεί γνωστότερη η φωτογραφία στην περιοχή σας;

Ναι οργανώνουμε σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας, ομιλίες, διαλέξεις, εκθέσεις όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί διάλεξή μου με θέμα «Η αισθητική της φωτογραφίας» στη Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς, Ιανουάριος 2016, και 2ήμερο Καλλιτεχνικό Φωτογραφικό Workshop «Σύνθεση & Αισθητική της φωτογραφίας» στη Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας «Φωτοκύτταρο», Απρίλιος 2017.

Θα σας ενδιέφερε η συνεργασία με άλλες ομάδες – λέσχες – φορείς της φωτογραφίας, οι οποίες βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές;

Φυσικά και μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε συνεργασία με άλλες ομάδες από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Ήδη έχουμε συνεργαστεί με τη Φωτογραφική Ομάδα Λευκάδας «Φωτοκύτταρο» πραγματοποιώντας φωτογραφική εξόρμηση στην Καστοριά την περίοδο των Ραγκουτσαριών, το πρώτο καρναβάλι της Ελλάδας, τον Ιανουάριο του 2016. Διοργανώσαμε με αυτό το φωτογραφικό υλικό τρεις εκθέσεις, «Καστοριανά Ραγκουτσάρια» στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεόδωρος Αγγελόπουλος του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, Φεβρουάριος 2017, «Καστοριά – Αρχοντιά» στο Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων, Νοέμβριος 2017, και «Καστοριά – Αρχοντιά» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, αίθουσα τέχνης «Θεόδωρος Στάμος», Φεβρουάριος 2018.

Πού μπορεί να απευθυνθεί ένας νέο ενδιαφερόμενος (-η) ο οποίος θέλει να γίνει μέλος της ομάδας;

Όποιος αγαπάει τη φωτογραφία και θέλει ένα κίνητρο για να τη συνεχίσει, να βελτιώσει τις φωτογραφικές του γνώσεις, να ενημερώνεται για τις εξελίξεις της τεχνολογίας, να καλλιεργήσει τη ματιά του αναπτύσσοντας το προσωπικό του ύφος και στυλ, προβάλλοντας τη δουλειά του μέσα από τις δράσεις της ομάδας, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλ. 6974 828 633 ή να μας στείλει ένα email στο fygesphotostyle@gmail.com.

Στοιχεία επικοινωνίας της Λέσχης