Ενδιαφέρουν Νέα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΙΦΤΑΡΗΣ – “PHOSPHORUS”: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗΝ CHEAPART

Οι άντρες του πλανήτη PHOSPHORUS δείχνουν να περιφρονούν τον χρόνο και τους περιορισμούς του.

To λεύκωμα του φωτογράφου παρουσιάζεται, σήμερα 21/3, στην Αθήνα σε μια ξεχωριστή βραδιά στην CHEAPART (Ανδρέου Μεταξά 25, Αθήνα – 8μμ).

Φώσφορος ή φωσφόρος σημαίνει «αυτός που φέρει το φως». Έτσι ονόμαζαν κάποτε τον πλανήτη Αφροδίτη. Είναι επίσης ένα από τα χημικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη ζωή. Το PHOSPΗORUS του Γιώργου Στριφτάρη είναι ένα φωτογραφικό άλμπουμ, μια συλλογή από αντρικά γυμνά που ενσωματώνονται άλλοτε στο φυσικό, άλλοτε στο αστικό τοπίο και άλλοτε στους επινοημένους χώρους μιας ενδιάμεσης, ανεξερεύνητης ζώνης. Κυκλοφορούν, στέκονται, ποζάρουν, εγκαταλείπονται. Αναιδείς μέσα σε μια γυμνότητα που μοιάζει αυτονόητη, ενεργοποιούν με ένταση, όχι μόνο τον αμφιβληστροειδή του θεατή, αλλά και τα αδρανοποιημένα ψυχικά του ρήγματα, καθώς εξολοθρεύουν το ένα μετά το άλλο τα αντρικά στερεότυπα. Αυτάρκεις, ενδίδουν στη νωχέλεια, τον ναρκισσισμό, τη μελαγχολία, τη νεύρωση, την απενοχοποιημένη ευδαιμονία.
Οι άντρες του πλανήτη PHOSPHORUS του Γιώργου Στριφτάρη δείχνουν να περιφρονούν τον χρόνο και τους περιορισμούς του. Πάνω απ’ όλα βρίσκονται εκεί για να τους κοιτάζεις.

Στα πλαίσια της σημερινής εκδήλωσης, ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Βασταρδής (Φωτογράφος)
Αλέξιος Παπαζαχαρίας (Καλλιτέχνης – Ιστορικός Τέχνης – Επιμελητής) και Guram Chachanidze (Σκηνοθέτης – Φωτογράφος). Συντονίζει ο Νίκος Γιαβρόπουλος (Εικαστικός).