Ενδιαφέρουν Νέα

“ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ” ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ομιλία / Παρουσίαση της δουλειάς του Ηλία Γεωργιάδη στο Μύλο του Παππά, στη Λάρισα.

Στα πλαίσια των εβδομαδιαίων συναντήσεων, η Φωτογραφική Ομάδα fplus, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων φιλοξενεί την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19:00, στο Μύλο του Παππά (1ος όροφος), Γεωργιάδου 53, στη Λάρισα, τον φωτογράφο Ηλία Γεωργιάδη, ο οποίος θα παρουσιάσει τη φωτογραφική δουλειά του. Μετά το πέρας της παρουσίασης, θα ακολουθήσει συζήτηση. Είσοδος Ελεύθερη. 

Ο δημιουργός δήλωσε σχετικά: «αυτό που με ενδιαφέρει , είναι η αλληλεπίδραση που έχουμε με τα όρια μας.Ψυχικά και σωματικά. Κάποιες φορές , μπορεί ο στόχος να μην είναι το να τα ξεπεράσεις ή να τα αποφύγεις, αλλά να γνωρίζεις ότι υπάρχουν. Να έχεις την επίγνωση ότι είναι εκεί, και, αργά η γρήγορα, χωρίς να το περιμένεις , θα γεννήσουν μια ιστορία που, δεν θα μοιάζει με ιστορία , ή μια αφήγηση που, δεν θα μοιάζει με αφήγηση , και θα ξεκινά μόνο από το στομάχι. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει πραγματικά και αυτό προσπαθώ να χτίσω. Αυτό για μένα έχει να κάνει με το να πλησιάσω κάποια πράγματα που φοβάμαι και να δώ το αποτύπωμα τους πάνω μου. Πιστεύω πως η όποια «απόσταση» που δημιουργούμε με ότι βρίσκεται δίπλα μας χτίζεται πάνω σε μια βάση που αλληλεπιδρά με κάποιο φόβο ή ένα άγχος που έχουμε. Η φωτογραφία για μένα είναι ένας μηχανισμός που σπάει αυτήν την βάση.»

Σχετικά με τον Ηλία Γεωργιάδη
Ξεκίνησε να φωτογραφίζει στην ηλικία των 19. Από το 2011, ανέπτυξε μια προσέγγιση με ιδιαίτερη έμφαση στην περιθωριακή νυχτερινή ζωή σε μικρές πόλεις και μικρές κοινωνίες. Έπειτα ξεκίνησε να ταξιδεύει πιο έντονα στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση περισσότερο στο αστικό και φυσικό περιβάλλον. Μετά από κάποια χρόνια ξεκίνησε να ερευνά ζητήματα σχετικά με το προσωπικό ντοκουμέντο,τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα ψυχοκοινωνικά περιβάλλοντα. Δείγματα της πρώτης του δουλειάς με τίτλο Over|State έχουν προβληθεί σε διάφορα travelling shows και φεστιβάλ ανά την Ευρώπη και έχουν παρουσιαστεί σε ψηφιακά και αναλογικά έντυπα και περιοδικά.