Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

Η ΓΚΑΛΕΡΙ «7» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ GERALD PRYOR

Μια δουλειά που παράγεται από το περιβάλλον Ασίας και Ν. Υόρκης, αλλά προχωρεί πέραν αυτού.

Παρουσιάζεται η καινούργια φωτογραφική του δουλειά που αναφέρεται στο ζήτημα της διαπολιτισμικότητας και εξετάζει τις άγνωστες πτυχές του κινέζικου πολιτισμού σε αντιπαράθεση με την σύγχρονη νεοϋορκέζικη πραγματικότητα.

H ματιά του Gerald Pryor στο τοπίο, διαθέτει τον στοχασμό ενός καλλιτέχνη διαποτισμένου από το πνεύμα του Ταοϊσμού. Η φιλοσοφία αυτή αγκαλιάζει την ιδέα ότι όλη ζωή, ακόμα και η φαινομενικά αδρανής, είναι διαποτισμένη με το πνεύμα. Ως γνωστόν ο Ταοϊσμός έχει ενσωματωθεί στην κινέζικη ιστορία και την παράδοση για πολλούς αιώνες και ο καλλιτέχνης παραλληλίζει τις έννοιες της με τον ανάλογο σεβασμό στο τοπίο. Πρόκειται ουσιαστικά, για μια δουλειά που παράγεται από το πραγματικό περιβάλλον Ασίας και  Ν. Υόρκης, που προχωρεί όμως και πέραν αυτού.

g.pryor stack 7 - 7-15

Μini CV

Ο G.P. ζει και δουλεύει στο Manhattan. Στον ελεύθερο χρόνο του, αναζητά την ηρεμία και την ειρήνη στο Sag Harbor, Long Island παρατηρεί την πραγματικότητα στις γειτονιές των ασιατικών λαών και παράλληλα ταξιδεύει και μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Shanghai, στο Tiajiin αλλά και στο Πεκίνο το οποία επισκέπτεται τακτικά από το 1986, ελπίζοντας να δει τις άγνωστες πτυχές του κινέζικου πολιτισμού.

  • Xώρος: Γκαλερί 7, Σόλωνος 20 – Τηλ.: 210 3612050
  • Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ.μ Τετάρτη, Σάββατο: 11-3 μ.μ.
  • Διάρκεια: 31.05 έως 25.06.2016

g.pryor stack 4 - 7-15