Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΠΑΣΗΣ: “ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ”

Εγκαίνια: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Ο Χώρος Βιβλίου και Πολιτισμού Εν Πλω θα φιλοξενήσει την έκθεση φωτογραφίας του φωτογράφου Γιάννη Μπουλούμπαση, με τίτλο «Ταξίδι στον χρόνο, άνθρωπος», η οποία έχει ως σημείο αναφοράς το ρουμανικό λαό, που μετά την πτώση του κομμουνισμού, προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Ο λαός αυτός, διατηρώντας την ιστορία, τον πολιτισμό, την γλώσσα, και την παράδοση της φιλοσοφίας του, μέσα από την πίστη του για ό,τι έχασε και αγωνίζεται να ανακτήσει, χωρίς να αλλοιωθεί από το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης, επιθυμεί να ενταχθεί στην Δύση, υποστηρίζοντας την πνευματική τoυ ανεξαρτησία στον δυτικό κόσμο.

Το «Ταξίδι στο χρόνο, άνθρωπος» είναι η πρώτη ατομική έκθεση του Γιάννη Μπουλούμπαση και αποτυπώνει την καθημερινότητα του ρουμανικού λαού, όπως την κατέγραψε ο φωτογράφος μέσα από εικόνες δρόμου, το 2012.
Η έκθεση περιλαμβάνει 80 ασπρόμαυρες φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη παρουσίασή της έγινε τον προηγούμενο Οκτώβριο με ιδιαίτερη επιτυχία, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και θα συνεχιστεί στο εξωτερικό.

Για την έκθεση θα μιλήσουν οι:

  • Κωνσταντίνος Φλώρος, διευθυντής του περιοδικού Photonet
  • Ειρήνη Ευριπίδου, ιδιοκτήτρια της Evripides art Gallery

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών του Γιάννη Μπουλούμπαση θα διατεθούν για την δημιουργία ενός τρίγλωσσου λευκώματος (ελληνικά+αγγλικά+γαλλικά) που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Εν Πλω.
Σκοπός της έκδοσης του λευκώματος είναι η δημιουργία ενός φωτογραφικού αρχείου documentary, το οποίο θα σταλεί σε βιβλιοθήκες, ιδρύματα, χώρους τέχνης και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε συγκεκριμένες χώρες του εξωτερικού.

bulubasis

Ο φωτογράφος

Ο Γιάννης Ν. Μπουλούμπασης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φωτογραφία με ειδικότητα στο αρχαιολογικό ρεπορτάζ το 2003 και από το 2004 συνεργάζεται επαγγελματικά με φωτο-ειδησεογραφικά πρακτορεία, εφημερίδες και ιστότοπους. Με τη φωτογραφία δρόμου (Street Photography) ασχολείται από το 2009.

  • Χώρος: Βιβλιοπωλείο Εν Πλω (Πατάρι-χώρος σεμιναρίων), Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Atrium
  • Εγκαίνια: Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι
  • Διάρκεια: 3 Δεκεμβρίου – 8 Ιανουαρίου
  • Ωράριο: Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό κατά την διάρκεια λειτουργίας του καταστήματος