Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΜΠΑΜΠΗΣ ΓΚΙΡΙΤΖΙΩΤΗΣ: “ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ”

Μια σειρά εντυπωσιακών ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 2ου Thessaloniki Adventure Film Festival, ο Μπάμπης Γκιριτζιώτης, Canon Greece Ambassador – Adventure Photographer, παρουσίασε την έκθεση “ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ” που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Canon Greece.

Μετά από μία εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, το 2ο Thessaloniki Adventure Film Festival, το μοναδικό ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις αθλητικές δραστηριότητες περιπέτειας, επέστρεψε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Αθλητές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι και εταιρείες εξοπλισμού και υπαίθριων δραστηριοτήτων ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους, στο πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα θεματικό φεστιβάλ.

Ο Μπάμπης Γκιριτζιώτης χρησιμοποιεί για τα έργα του φωτογραφικό εξοπλισμό Canon, προϊόντα τα οποία φημίζονται για την υψηλή ποιότητα και καινοτομία που προσφέρουν στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους. Από την αρχή της ίδρυσής της, το αστείρευτο πάθος της CANON για τη Δύναμη της Εικόνας την έχει ωθήσει να αναπτύξει την τεχνολογία σε πολλούς άλλους τομείς, γεγονός που την καθιέρωσε ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της απεικόνισης, τόσο στον ευρύ καταναλωτικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα.

Η έκθεση του Μπάμπη Γκιριτζιώτη περιλάμβανε μια σειρά εντυπωσιακών ασπρόμαυρων φωτογραφιών από τον ορεινό όγκο του. Το απόκοσμο σκηνικό που συνθέτει το Στεφάνι και ο Θρόνος του Δία -τα αιώνια σύμβολα του μυθικού βουνού- ο μαγευτικός έναστρος ουρανός από το ψηλότερο σημείο της Ελλάδας, οι χιονισμένες απότομες πλαγιές και οι βαθιές χαράδρες του ήταν τα κύρια στοιχεία που μπορούσαν να απολαύσουν οι επισκέπτες και να μεταφερθούν νοερά εκεί.

aff-thessaloniki-2

Λίγα λόγια για τον φωτογράφο

Ο Μπάμπης Γκιριτζιώτης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία από το 2001. Εργάστηκε ως φωτορεπόρτερ για το ΑΠΕ και ως εξωτερικός συνεργάτης σε ταξιδιωτικά περιοδικά, ταξιδεύοντας σε χώρες της Αφρικής, στα Βαλκάνια, την Ασία και την Ευρώπη. Από το 2007 με την GOexperience ασχολείται αποκλειστικά με την κάλυψη δράσεων που αφορούν και διοργανώνονται κυρίως στο βουνό, όπως αγώνες ορεινού τρεξίματος, mountain bike, αναρρίχηση, ορειβασία, ορειβατικό σκι, τρίαθλο και base jump. Έχει καλύψει αγώνες και events στο εξωτερικό, μεταξύ αυτών και δύο αποστολές στο Νεπάλ, καταγράφοντας την προσπάθεια δύο Ελλήνων αθλητών σε πολυήμερο αγώνα ορεινού τρεξίματος.

Το τελευταίο του project που είναι σε εξέλιξη είναι το 360o Mount Olympus Summits μια προσπάθεια να αποτυπώσει την θέα από τις ψηλότερες κορυφές του Ολύμπου (πάνω από 2.000m υψόμετρο) με 360° φωτογράφιση. Η διαδικασία καταγραφής απαιτεί αρκετές αναβάσεις, πάνω από 200 ημέρες διαμονής στο βουνό, ενώ αναμένεται να διαρκέσει πάνω από 12 μήνες. Μέσα από τη σελίδα www.mountolympussummits.com ο επισκέπτης θα μπορεί να περιηγηθεί κορυφή προς κορυφή και να θαυμάσει την θέα από το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας του project.