Νέα Νέα μοντέλα

ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΔΑ, ΜΟΝΟΠΟΔΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ GITZO

Πληθώρα ποιοτικών λύσεων!

Mεγάλη ποικιλία νέων μοντέλων από την γνωστή εταιρία, που στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την Χ. Αλεξάνδρου & ΣΙΑ Ε.Ε.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά:

 GITZO GT0532

Το GT0532 είναι ένα τρίποδο 3 τμημάτων, με μικρές διαστάσεις της σειράς 0 και το ελαφρύτερο της σειράς Mountaineer. Προορίζεται για φωτογράφους που θέλουν να μεταφέρουν όσο το δυνατό λιγότερο βάρος ή για όσους χρησιμοποιούν ελαφριές ή μικρές μηχανές. Διαθέτει σκέλη από ανθρακόνημα Carbon eXact, με μεγαλύτερη διάμετρο για σημαντική βελτίωση της ακαμψίας, συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Η διάμετρος του επάνω τμήματος του κάθε ποδιού είναι 21,7mm. Φτάνει σε μέγιστο ύψος τα 132cm, το ελάχιστο ύψος φωτογράφησης είναι 15cm, το μήκος του κλειστό είναι 53cm, το βάρος του είναι 1.07kg και μπορεί να σηκώσει φορτίο 8kg.

GT0532

GITZO GT0532

 GITZO GT2532

Το τρίποδο GT2532 (φωτό στην κορυφή της σελίδας)  διαθέτει την τέλεια ισορροπία ανάμεσα σε στιβαρότητα και μειωμένο βάρος. Ανήκει στη σειρά 2, η οποία είναι η πιο δημοφιλής στην κατηγορία Mountaineer.  Συνιστάται για μηχανές DSLR με φακό 200mm (έως 300mm, μέγιστο). Διαθέτει σκέλη από ανθρακόνημα Carbon eXact. Η διάμετρος του επάνω τμήματος του κάθε ποδιού είναι 29mm. Φτάνει σε μέγιστο ύψος τα 166cm, το ελάχιστο ύψος φωτογράφησης είναι 16cm, το μήκος του κλειστό είναι 65cm, το βάρος του είναι 1.67kg και μπορεί να σηκώσει φορτίο 18kg.

GITZO GT5542LS

Τα τρίποδα της κορυφαίας κατηγορίας Systematic της Gitzo, έχουν αρθρωτή σχεδίαση και διαθέτουν έναν επίπεδο κεντρικό δίσκο που στη θέση του μπορούν να τοποθετηθούν εναλλακτικά κεντρικές κολώνες, βάσεις ευθυγράμμισης και άλλα εξαρτήματα. Οι γωνίες των ποδιών τους μεταβάλλονται, αλλά δεν υπάρχει μόνιμη κεντρική κολώνα – έτσι όλα τα τρίποδα της σειράς Systematic μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολύ χαμηλές λήψεις μέχρι και σχεδόν το επίπεδο του εδάφους. Τα σκέλη είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα 6Χ και διαθέτουν τις ασφάλειες G-lock της Gitzo. Το GT5542LS είναι ένα τρίποδο της σειράς 5 της Gitzo σχεδιασμένο για στιβαρότητα και ανθεκτικότητα. Μπορεί να σηκώσει φορτίο μέχρι και 40kg, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φακούς μέχρι 800mm. Όταν τα πόδια των 4 τμημάτων είναι σε πλήρη έκταση, το τρίποδο φτάνει στο ύψος του ματιού, χωρίς τη χρήση κεντρικής κολώνας, αλλά παράλληλα παραμένει συμπαγές όταν είναι κλειστό.

GT5542

GITZO GT5542LS

 GITZO GH2750

Η  κεφαλή GH2750 επανασχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου, με στόχο τη βελτιωμένη απόδοση και την μείωση του βάρους της. Πρώτα από όλα, το πανοραμικό κλείδωμα, που εξελίχθηκε με νέα σχεδίαση, είναι τώρα 3 φορές πιο δυνατό από πριν. Το κλείδωμα της σφαίρας ενσωματώνει τώρα ένα νέο πατενταρισμένο σύστημα που συνδυάζει δύο συστήματα κλειδώματος σε ένα. Το υλικό κατασκευής είναι μαγνήσιο, το ύψος της είναι 10cm και μπορεί να σηκώσει βάρος 5kg.

GH2750

GITZO GH2750

GITZO GΗ1780QD

Οι κεφαλές σφαίρας Centre της Gitzo σχεδιάστηκαν ώστε να αποτελούν ένα εξαιρετικά ισορροπημένο προϊόν, που όχι μόνο εγγυάται μέγιστο φορτίο, αλλά επίσης μεγιστοποιεί άλλα βασικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ελαχιστοποιημένης γωνίας μετατόπισης, του μειωμένου βάρους, του χαμηλωμένου κέντρου βάρους, του αυξημένου εύρους γωνίας κλίσης, των συμπαγών διαστάσεων, της εργονομίας και της ασφάλειας.

Η κεφαλή GH1780QD είναι η μικρή έκδοση της Σειράς 1 και ενσωματώνει υβριδικό σύστημα ταχείας απελευθέρωσης, παρεχόμενο με πλακέτα τύπου Arca-Swiss, ενώ επίσης δέχεται και τις παραδοσιακές πλακέτες C-profile της Gitzo. Ο συνδυασμός μηχανής/πλακέτας μπορεί να τοποθετείται με κατακόρυφη κίνηση επάνω στην κεφαλή, για ταχύτερο χειρισμό.

GH1780QD

GITZO GΗ1780QD

 GITZO GH5750QR

Η κεφαλή GH5750QR επανασχεδιάστηκε επίσης εξ’ ολοκλήρου, με στόχο τη βελτιωμένη απόδοση αλλά και την μείωση του βάρους της. Πρώτα από όλα, το πανοραμικό κλείδωμα, που εξελίχθηκε με νέα σχεδίαση, είναι τώρα 3 φορές πιο δυνατό από πριν. Το κλείδωμα της σφαίρας ενσωματώνει τώρα ένα νέο πατενταρισμένο σύστημα, που συνδυάζει δύο συστήματα κλειδώματος σε ένα, και επιπλέον προσφέρει δυνατότητα ταχείας απελευθέρωσης και αλφάδι. Το υλικό κατασκευής είναι μαγνήσιο, το ύψος της είναι 14.2cm και μπορεί να σηκώσει βάρος 12kg.

GH5750QR

GITZO GH5750QR

GITZO GM 2561T

Μονόποδο έξι τμημάτων 6Χ από ανθρακόνημα. Τα μονόποδα χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για την κάλυψη αθλητικών γεγονότων και σε περιστάσεις όπου ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος και η ταχύτητα καδραρίσματος είναι βασικός παράγοντας. Το ιδανικό μονόποδο χρειάζεται να είναι ελαφρύ και εξαιρετικά γρήγορο στο άνοιγμα και στο κλείσιμο. Χάρη στα συστήματα ALR και G-Lock, τα μονόποδα της Gitzo διαθέτουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Όλα τα νέα μονόποδα έχουν το νέο κλιπ σύνδεσης για προσαρμογή σε ζώνη. Αυτό το κλιπ σύνδεσης, που ενσωματώνεται στο λουρί του χεριού, είναι μια έξυπνη λύση μεταφοράς που σας επιτρέπει να κρεμάτε το μονόποδο σε ζώνες ή σε τσέπες. Το μέγιστο ύψος που φτάνει είναι 143cm, το μήκος του κλειστό είναι 36cm, το βάρος του είναι 0.33kg και μπορεί να σηκώσει βάρος 4.5kg.

GM2561

GITZO GM 2561T

 GITZO GM5561T

Μονόποδο έξι τμημάτων ανθρακονήματος της Σειράς 5. Το νέο μονόποδο Traveler GM5561T της σειράς 5 είναι το απόσταγμα της πιο εξελιγμένης τεχνολογίας της Gitzo, ενώ διαθέτει εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις. Είναι εφοδιασμένο με εξαιρετικά ελαφριά σκέλη Carbon 6X, ALR, G-Lock, δομή 6 τμημάτων και το Power Disc. Μπορεί να ανοιχθεί τελείως μέσα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, προσφέροντας αξεπέραστη ευελιξία χρήσης. Το μονόποδο Traveler μπορεί να μεταφέρεται μέσα σε κάθε είδους τσάντα και συνιστάται για τους φωτογράφους που χρησιμοποιούν συχνά αεροπλάνο για τις μετακινήσεις τους, ενώ ενσωματώνει το κλιπ ζώνης της Gitzo. Τα μονόποδα χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε αθλητικά γεγονότα και σε περιπτώσεις όπου ο χώρος είναι μικρός και η ταχύτητα καδραρίσματος αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Το ιδανικό μονόποδο χρειάζεται να είναι ελαφρύ και με εξαιρετικά γρήγορο άνοιγμα και κλείσιμο. Το μέγιστο ύψος που φτάνει είναι 155.5cm, το μήκος του κλειστό είναι 41.5cm, το βάρος του είναι 0.78kg και μπορεί να σηκώσει βάρος 25kg.

GM5561

GITZO GM5561T