Ενδιαφέρουν Νέα

ANAKOINΩΣΗ THΣ GPO ΓΙΑ TH ΧΤΕΣΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Διαβάστε την τοποθέτησή της.

Σχετικά με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που δημοσιοποίηθηκε χτες από πληθώρα ελληνικών ΜΜΕ, η εταιρία έβγαλε σήμερα μια ανακοίνωση.

Το ακριβές της κείμενο έχει ως εξής:

Εν αγνοία της GPO και χωρίς την παραμικρή συμμετοχή της εταιρίας, δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα ενημέρωσης αποσπασματικά ευρήματα τμήματος έρευνας σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Για το γεγονός αυτό, η GPO δηλώνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη και θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία των συμφερόντων της.

Επισημαίνουμε ότι ο νόμος επιτρέπει την ενημέρωση των πολιτών με τη δημοσιοποίηση αποτελεσμάτων ερευνών – δημοσκοπήσεων. Αυτό όμως πρέπει να γίνεται με υπεύθυνο και ολοκληρωμένο τρόπο και τη συμμετοχή των εταιριών δημοσκοπήσεων, όπως ο νόμος ορίζει. Αυτό ισχύει πάντοτε, αυτό πρέπει να ισχύσει και τώρα μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη απόφαση του ελληνικού λαού.

Το περιεχόμενο της παραπάνω ανακοίνωσης, προστέθηκε ήδη και στο σχετικό άρθρο μας όπου γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης προκειμένου να σας δώσουμε την πληρέστερη δυνατή σχετική εικόνα.

Δεν θεωρούμε σκόπιμο/δόκιμο να αφαιρέσουμε τα σχετικά αποτελέσματα από το άρθρο αυτό, διότι η ίδια η εταιρία δεν αρνείται την ύπαρξη της δημοσκόπησης, ούτε μιλά για παραποίηση ή/και αλλοίωση των στοιχείων αυτής που παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ.

Η διαμαρτυρία της έγκειται σε  εξής δύο  σημεία:

  • Η παρουσίαση της δημοσκόπησης έγινε χωρίς τη συμμετοχή της
  • Η παρουσίαση της δημοσκόπησης έγινε αποσπασματικά.

Για τους δύο αυτούς λόγους, θεωρούμε πως δεοντολογικά οφείλαμε να καταγράψουμε τη δήλωσή της, από τη στιγμή που έχουμε αναπαράξει τα στοιχεία της έρευνας της (δηλώνοντας ως πηγή το site www.iefimerida.gr).