Ενδιαφέρουν

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

6 πιθανότατα τα κόμματα που εισέρχονται στη νέα Βουλή!

Μετά τα σημερινά αποτελέσματα, υφίσταται αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, καθώς η εξουσία αλλάζει χέρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Singular Logic, τα ποσοστά το κομμάτων έχουν ως εξής:

  • Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,8% με 158 έδρες (εξασφαλίζει την αυτοδυναμία)
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,6% μονάδες, καταλαμβάνοντας 86 έδρες
  • Το Κίνημα Αλλαγής λαμβάνει ποσοστό 8,3% με 23 έδρες
  • Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,3% με 14 έδρες
  • Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 3,7%, καταλαμβάνοντας 10 έδρες.
  • Η ΜέΡΑ25 μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό 3,4% με 9 έδρες.
  • Η Χρυσή Αυγή φαίνεται τελικά να μένει εκτός Βουλής, αφού σύμφωνα με την Singular Logic, λαμβάνει ποσοστό 2,9%.

Η τελική διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται πως θα είναι 8,2%.

Δηλώσεις Μητσοτάκη – Τσίπρα

“Μίλησε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός”, τόνισε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις πρώτες του δηλώσεις. “Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση έχοντας επίγνωση της εθνικής ευθύνης <…>. Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες σας. Η κοινωνία θέλει να πάμε μπρoστά ενωμένοι. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Η βουλή θα παραμείνει ανοιχτή το καλοκαίρι το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει. Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία!” κατέληξε. Αναλυτικά όσα είπε:

“Οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι για μας απόλυτα σεβαστή” δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα. “Η εναλλαγή στη διακυβέρνηση αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Θα υποδεχτώ αύριο τον κ. Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου, δεν θα επαναλάβω ότι έκαναν οι αντίπαλοί μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ, ισχυρός, από τη θέση της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να αποτρέψει εκδηλώσεις ρεβανσισμού απέναντι στις κοινωνικές κατακτήσεις” τόνισε επίσης. Δείτε ολόκληρη τη δήλωσή του:

Στο 42,08% η αποχή
Με την ενσωμάτωση στο 100% των αποτελεσμάτων, η συμμετοχή φτάνει το 57,92% και το ποσοστό αποχής ξεπερνά εκείνο των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου, όταν στις κάλπες δεν προσήλθε το 41,31% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό αποχής μετά τις εκλογές του 2015, όταν απείχε το 43,43% των ψηφοφόρων, ενώ υψηλά ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά και στις προηγούμενες εκλογές της μνημονιακής εποχής (Μάιος 2012 34,88%, Ιούνιος 2012 37,51%, Ιανουάριος 2015 35,13%).

Δείτε όλα τα αποτελέσματα!

Kάντε κλικ για τις εκλογές και τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν: η εφαρμογή ανανεώνεται διαρκώς με την ενσωμάτωση των νεότερων δεδομένων.


  • Updated: 8/7/19, 14:20