Ενδιαφέρουν

MIA ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ NASA!

Μια αληθινά αξιομνημόνευτη λήψη!

Η εικόνα αναδείχτηκε ως η Astronomy Picture of the Day στις 8 Ιουνίου 2015, στο επίσημο site της αμερικανικής εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος, της γνωστής μας ΝΑSA.

H λήψη έγινε από τον Αλέξανδρο Μαραγκό πάνω από το Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και σε αυτή είναι απόλυτα ευδιακριτη η καταγραφή του Γαλαξία μας.

«Τι είναι αυτό που φέγγει στο βάθος της εικόνας; Μπορεί να μοιάζει σαν φάρος, όμως οι ακτίνες φωτός στον ορίζοντα στην πραγματικότητα προέρχονται από τον ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήρι Σούνιο. Σε πρώτο πλάνο, μάλιστα, ορισμένα από τα φώτα του ναού αντανακλούν στο Αιγαίο Πέλαγος. Παρότι πρόκειται για ένα μνημείο αφιερωμένο στη θάλασσα, στη συγκεκριμένη λήψη τα φώτα του ναού φαίνεται σα να σηματοδοτούν συγκεκριμένα σημεία του ουρανού» αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, το σχόλιο που συνοδεύει τη φωτογραφία.

Η NASA πρόσθεσε, μάλιστα,  ένα “ουράνιο χάρτη” στην εικόνα, όπου καταγράφονται συγκεκριμένοι αστερισμοί, νεφελώματα και πλανήτες!

Η NASA αναδεικνύει το χάρτη του ουρανού στην εικόνα.

Ο χάρτης του ουρανού που προσέθεσε η NASA στη λήψη του Αλέξανδρου Μαραγκού.

Ο φωτογράφος είναι μια δημιουργική προσωπικότητα, με πολλαπλά ενδιαφέντα, όπως λ.χ. η δημιουργία ενός blog αφιερωμένου στον κινηματογράφο.

Στη σελίδα του στο Flickr μπορείτε να δείτε πολλές ακόμα εικόνες του. Εμείς ξεχωρίζουμε μία, η οποία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια έκλειψης ηλίου!

Aλέξανδρος Μαραγκός

Aλέξανδρος Μαραγκός: Η έκλειψη του ήλιου στην Ελλάδα (20/3/15) όπως καταγράφηκε από την Πάτρα.

  • Updated: 29/7/19