Ενδιαφέρουν Νέα

ΣΤΙΣ 21:00 ΤΟ DEBATE TΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ!

Οι λεπτομέρειες της τηλεμαχίας.

Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, το πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ των επτά πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάζουμε σχετικά στην ιστοσελίδα της EΡΤ:

Έξι δημοσιογράφοι από κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας θα υποβάλουν ερωτήσεις, ενώ τον συντονισμό θα έχει ο Πάνος Χαρίτος. Για να μην είναι το ντιμπέιτ η γνωστή διαδικασία παράλληλων μονολόγων, η διακομματική αποφάσισε να μπορούν οι αρχηγοί να απευθύνουν ερώτηση ο ένας στον άλλο ή να απαντήσουν σε ερώτηση που τους έχει προηγουμένως υποβληθεί.

Το debate θα μεταδοθεί και στη νοηματική γλώσσα. Οι επτά αρχηγοί θα καθίσουν στο στούντιο της ΕΡΤ κατά την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων τους, δηλαδή: Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος και Φώφη Γενηματά.

Η έναρξη του debate έχει οριστεί στις 21:00 ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί που θα καταφθάνουν στην Αγ. Παρασκευή θα προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και ακολούθως στα γραφεία υπευθύνων της ΕΡΤ.

Οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στο debate είναι: Όλγα Τρέμη (MEGA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA) και Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Εν τω μεταξύ, σύσκεψη των δημοσιογράφων που θα συμμετάσχουν στο debate πραγματοποιήθηκε χτες, Τρίτη, στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη, παρουσία και του συντονιστή Πάνου Χαρίτου.
Στη σύσκεψη που διήρκησε τέσσερις ώρες οριστικοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες όσον αφορά τις ερωτήσεις που θα υποβληθούν στους πολιτικούς αρχηγούς, ανά θεματική ενότητα, ενώ προστέθηκε ακόμα μία θεματική ενότητα ελεύθερης ερώτησης που θα αφορά τη δημόσια διοίκηση και την κοινωνική πολιτική.

Μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στο studio της ΕΡΤ, το οποίο προετοιμάστηκε ειδικά γι” αυτό το λόγο και μάλιστα μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και σκηνοθέτες της ΕΡΤ δίνουν και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου για να πραγματοποιηθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

Τέλος, μετά τη λήξη της τηλεμαχίας θα ακολουθήσει ειδική εκπομπή όπου θα αναλυθούν και θα σχολιαστούν τα όσα ελέχθησαν στο debate.