Νέα

LIVE Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ανακοίνωσε παράλληλα τα ονόματα των 6 προσώπων που τέθηκαν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρέδωσε στους πολιτικούς αρχηγούς η ΑΔΑΕ.

«Υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης» δήλωσε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τα ονόματα που αποκάλυψε για τα οποία βρέθηκαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ,  ύστερα από την έρευνα της ΑΔΑΕ, ήταν τα ακόλουθα:

  • ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης
  • ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος
  • ο Αρχηγός ΓΕΣ Χαράλαμπος Λαλούσης
  • ο πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος
  • οι Επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αριστείδης Λάγιος και Θόδωρος Αλεξόπουλος

Aκολουθεί ολόκληρη η ομιλία του από το βήμα της Βουλής:

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε, στη συνέχεια, στη Βουλή ότι η Κυβέρνηση επέλεξε να ξεκινήσει άμεσα η σχετική συζήτηση, με ώρα έναρξης 6μμ.

Η διάρκειά της θα είναι τριήμερη, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής. Σήμερα Τετάρτη 25/1 και αύριο Πέμπτη 26/1 τον λόγο θα λάβουν βουλευτές και υπουργοί, ενώ την Παρασκευή 27/1 θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία των Βουλευτών σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας.

O  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται σε ταξίδι στην Κρήτη, όταν πληροφορήθηκε τις εξελίξεις από τη Βουλή, δήλωσε μεταξύ άλλων: “καλοδεχούμενη η πρόταση (σ.σ.: του Α. Τσίπρα). Η αλήθεια είναι ότι τον προκαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει. Αποφάσισε να το κάνει τώρα λίγο πριν τις εκλογές. Μία πάρα πάρα πολύ καλή ευκαιρία όχι μόνον για να επιβεβαιώσουμε την συνοχή της κοινοβουλευτικής μας ομάδας , αυτό είναι δεδομένο, αλλά κυρίως να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Εγώ δεν επιζητώ την σύγκρουση, επιδιώκω την σύγκριση <…> Αύριο στη βουλή και την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας.”


Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή


  • Το άρθρο θα ανανεώνεται διαρκώς με όλες τις σχετικές εξελίξεις.
  • Φωτό στην κορυφή της σελίδας: Wikipedia