Ενδιαφέρουν

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ένα αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας…

Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο (ΕΕΜΔΕΔ) σε συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, προέκυψε το αρνητικό πόρισμα ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη πιο εθισμένη χώρα της Ευρώπης στο διαδίκτυο. Μετά τους Άγγλους λοιπόν, οι Έλληνες αποκαλύπτονται οι πιο κολλημένοι στις οθόνες και τα smartphones τους.

Αν μιλήσουμε με ποσοστά, ενώ πανευρωπαϊκά τα συμπτώματα του εθισμού έχουν ποσοστό 25%, στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 37% και συνεχίζει να αυξάνεται με την πάροδο των χρόνων! Οι άντρες είναι αυτοί που συνήθως ανεβάζουν το ποσοστό αυτό, αφού σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι πιο σοβαρές περιπτώσεις εντοπίζονται στα αγόρια.

«Πρέπει να καταλάβουμε πως στην αλληλεπίδραση μεταξύ του ανθρώπου και του ηλεκτρονικού παιχνιδιού ή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενεργοποιείται το κύκλωμα της άμεσης ανταμοιβής. Ένα like στο Facebook, ένα καλό ή κακό σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μια επιτυχία στο ηλεκτρονικό παιχνίδι “ανεβάζουν” ή “κατεβάζουν” την ντοπαμίνη (ορμόνη της χαράς) από τον επικλινή πυρήνα του εγκεφάλου και έτσι δουλεύει το μοντέλο της άμεσης ανταμοιβής.»

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο πιο σημαντικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η πρόληψη αλλά και η προώθηση διαφορετικών μορφών ψυχαγωγίας και ερεθισμάτων!

Σχετικά με το συντάκτη

Γιώργος Μασχαλίδης

Γιώργος Μασχαλίδης

Σπουδάζει λογιστική και παράλληλα ασχολείται με τη φωτογραφία. Ξεκίνησε ερασιτεχνικά το 2010. Από τον πρώτο, κιόλας, χρόνο, γεννήθηκε μέσα του η ιδέα του www.photocontest.gr. Σήμερα, συνεχίζει, μέσα από αυτό, να μαθαίνει και να εξελίσσεται πάνω στη φωτογραφία - και το ίδιο εύχεται ότι κάνουν και οι χρήστες του!

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;