Εκθέσεις φωτογραφίας

GREGORY GIAKIS: “EMOTIONS SOUL”

Διάρκεια έκθεσης: ως την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Η Gallery Π31 στην Θεσσαλονίκη (Παπαμάρκου 31) φιλοξενεί έκθεση στην οποία παρουσιάζονται εικόνες από τον χώρο του μοντέρνου χορού, του θεάτρου, αλλά και των καλλιτεχνών με διαφορετικά σημεία έκφρασης και παρουσίασης.

Στην έκθεση αυτή ο φωτογράφος παρουσιάζει εικόνες από το χώρο του μοντέρνου χορού, του θεάτρου, αλλά και των καλλιτεχνών με διαφορετικά σημεία έκφρασης και παρουσίασης.

Η παρουσίαση των εικόνων μέσα από το φακό και τη ματιά του φωτογράφου επιχειρεί να συλλάβει τη στιγμή του καλλιτέχνη όπου, στο ζενίθ της δικής του έκφρασης, καταθέτει την ψυχή και τα συναισθήματά του.

Οι εικόνες της έκθεσης αποτελούν την καταγραφή πολιτιστικών δρόμενων στην πόλη του Μονάχου από Έλληνες, Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες. Στο μεγαλύτερο μέρος της παρουσιάζει Κύπριους καλλιτέχνες οι οποίοι συνέβαλαν στις πολιτιστικές δράσεις της Κυπριακής Πρεσβείας του Βερολίνου, στην πόλη του Μονάχου, με τον τίτλο «Κυπριακή Άνοιξη».

Μini CV

O Gregory Giakis γεννήθηκε στη Γερμανία και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στην Ελλάδα. Εκεί ανακάλυψε, στην ηλικία των 16 ετών, τον κόσμο της φωτογραφίας και το ασυγκράτητο πάθος του γι’ αυτήν. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε στην Ελλάδα στα ελληνικά τοπικά μέσα ενημέρωσης μέχρι που επέστρεψε, στα 24 του χρόνια, πίσω στη Γερμανία όπου ολοκλήρωσε τη μαθητεία του ως φωτογράφος και στη συνέχεια εργάστηκε ως ανεξάρτητος φωτογράφος και δημοσιογράφος.

  • Εγκαίνια: Παρασκευή 13 Απριλίου, ώρα 20:00
  • Διάρκεια έκθεσης: 13 – 22 Απριλίου