Εκθέσεις φωτογραφίας

“GROUNDING”: ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, 18:00-22:00! Διάρκεια: από 12/7 έως 21/7.

Σύγχρονη αφρικανική φωτογραφία, διεθνή έργα υφαντικής τέχνης, ποίησης, video art, ζωγραφικής, σύγχρονη Ελληνική γλυπτική και κεραμική συναντιούνται σε μια έκθεση σε concept και επιμέλεια της Mary Stefanou.

Οι διάσημοι σύγχρονοι Αφρικανοί φωτογράφοι, Nana Frimpong Oduro, Awuku Darko, Reginald Boateng, Ghana Must Go, Alioune Seye, Rufai Ismaila, Nana Asomani, μέσα από το φακό τους και τα conceptual έργα τους εκφράζουν τον «πλούτο» και το δημιουργικό ταλέντο της Αφρικής και μας ανοίγουν μια πόρτα σε έναν κόσμο καινούργιο και γεμάτο έμπνευση. Μια φωνή που ζητά να ακουστεί, από μια ήπειρο με τόσο πλούσια γη όπου όμως οι ίδιοι της οι κάτοικοι στερούνται τον πλούτο της.

Μια άλλη φωνή, αυτή της Παλαιστίνης, που εκπροσωπεί κάθε άνθρωπο που έχει βιώσει και βιώνει τη φρίκη του πολέμου, τη στέρηση της γης και της ασφάλειας με όλες τις ανάλογες συνέπειες, εκφράζεται μέσα από το έργο της εικαστικού Doris Hakim και την ποίηση της Carol Sansour, η οποία αποτυπώνεται σε τρεις διαφορετικές γλώσσες και παρουσιάζεται ως έργο τέχνης σχεδιασμένο από τους Temporal Practice. Το ποίημα θα απαγγελθεί από την ίδια τη δημιουργό, την βραδιά των εγκαινίων στις 21:00.

Οι Ozhopé Collective από το Malawi, με έργο τους που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του residency στη Στέγη του ιδρύματος Ωνάση, ο Designer Joannis Calumenos και η Professor Emer O’Brien με έργο της που θα παίρνει ζωή κατά τη διάρκεια της έκθεσης, προσεγγίζουν με το μοναδικό τους τρόπο θέματα περιβάλλοντος και συλλογικότητας.

Ο πλούτος και η πολυδιάστατη δημιουργία της σύγχρονης Ελληνικής γλυπτικής και κεραμικής, τέχνες που είναι τόσο βαθιά συνδεμένες με τη γη, παίρνουν μορφή με έργα από την διακεκριμένη εικαστικό Vanessa Anastasopoulou και τους βραβευμένους κεραμίστες Stratos Zargklis, και Mike Sparopoulos.

Μετά το Μεξικό και την Ισπανία, η Violeta Ortega Navarrete, αποφασίζει να εκθέσει το μοναδικό της ταλέντο στην υφαντική τέχνη για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μαζί με τη Mary Stefanou, εικαστικό του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, δημιουργούν μια ωδή στη Μητέρα Γη μέσα από μια πιο πνευματική προσέγγιση στην έννοια του Grounding.

Reginald Boateng – Suits And Tiles

  • Χώρος: Domatio art space (7ος όροφος), Σολωμού 55, Αθήνα
  • Διάρκεια: από 12/7  έως 21/7
  • Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, 18:00-22:00
  • Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 18:00-22:00
  • Είσοδος Ελεύθερη

Nana Frimpong Oduro, Giclee fine art print

  • Φωτό στη κορυφή της σελίδας: Awuku Darko, Giclée fine art print