Ενδιαφέρουν Νέα

HACKTHEBOOK: ΈΝΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια 48ωρη απόπειρα για να σχεδιαστεί ένα επιχειρηματικά βιώσιμο υβριδικό βιβλίο.

Ο πρώτος μαραθώνιος επαναπροσδιορισμού του βιβλίου έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση (22, 23, 24 Ιανουαρίου 2016) και προ(σ)καλεί designers, εκδότες, επιμελητές περιεχομένου, start-uppers, προγραμματιστές, δημιουργικούς ανθρώπους και όσους ενδιαφέρονται να πειραματιστούν με τις νέες τεχνολογίες να σχεδιάσουν το βιβλίο του αύριο σήμερα.

Πρόκειται για ένα 48ώρο μαραθώνιο κατά τη διάρκεια του οποίου οι τελικοί συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν ανοιχτό, ψηφιακό πολιτιστικό περιεχόμενο από το Εuropeana Space για να σχεδιάσουν ένα επιχειρηματικά βιώσιμο υβριδικό βιβλίο απαντώντας σε τέσσερεις τεχνικές προσκλήσεις (Book Design, Open Hardware, API, Entrepreneurship and Sustainability).

Η διαδικασία του επαναπροσδιορισμού του βιβλίου απαιτεί πολλές και διαφορετικές δεξιότητες, όπως και την ικανότητα να δουλεύεις ομαδικά. Για το λόγο αυτόν, το HackTheBook ζητά από τους συμμετέχοντες να οργανωθούν σε ομάδες που τα μέλη τους να έχουν κάποια εμπειρία στο design, τη γραφιστική, την επιμέλεια περιεχομένου, την book art, το δημιουργικό προγραμματισμό και το business modeling (ή απλώς ενδιαφέρονται να αποκτήσουν) και να θέλουν να συνεργαστούν δημιουργικά για να δημιουργήσουν ένα βιβλίο που να ξεπερνά τα όρια του βιβλίου όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Τρόπος συμμετοχής

1.    Δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στις 12:00 συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας εδώ. Γράψτε μας για την ομάδα, την εμπειρία που έχετε, τι θέλετε να αποκτήσετε από τη συμμετοχή σας και το concept που θέλετε να αναπτύξετε.

2.    Όσοι δηλώσουν συμμετοχή, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο προπαρασκευαστικό HackersWorkshop στις 9 Ιανουαρίου 2016 για να δουλέψουν πάνω στο concept της πρότασής τους (σημείωση: η συμμετοχή είναι προαιρετική). Το πλήρες πρόγραμμα του HackersWorkshop θα ανακοινωθεί σύντομα.

3.    Μετά τη λήξη του HackersWorkshop, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν 24 ώρες στη διάθεσή τους (μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2016, στις 12:00) για να επικαιροποιήσουν τις προτάσεις τους (concept note), εφόσον το επιθυμούν.

4.    Οι ομάδες που θα επιλεγούν, θα συνεχίσουν στο HackTheBook (22, 23 και 24 Ιανουαρίου 2016).

Η συμμετοχή σε όλα τα στάδια είναι δωρεάν.

  • Περισσότερες πληροφορίες εδώ.