Νέα μοντέλα

HD PENTAX-D FA★50mmF1.4 SDM AW

Για τις κάμερες DSLR της σειράς PENTAX K!

Ο νέος standard φακός μεγάλου διαφράγματος και single-focus αποτελεί το νεότερο μοντέλο της γνωστής σειράς PENTAX Star (★) — της οποίας η γκάμα υπόσχεται την καλύτερη απόδοση απεικόνισης από όλους τους φακούς της PENTAX που προορίζονται για χρήση με τις κάμερες της σειράς Κ.

Για τους νέους φακούς η PENTAX πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα πάνω στα πρότυπα της σειράς Star, ώστε να διασφαλίσει μέγιστη αντιστάθμιση ποικίλων εκτροπών με σκοπό να προσφέρει την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Επιπλέον, η PENTAX σχεδίασε το φακό με τρόπο που να χαρίζει άριστη απόδοση απεικόνισης με όλα τα συμβατά σώματα — ακόμη και όταν θα χρησιμοποιείται με DSLR κάμερες επόμενης γενιάς με επιδόσεις ακόμη υψηλότερες από τα υπάρχοντα μοντέλα. Ο νέος φακός υπόσχεται εξαιρετική ευκρίνεια από το κέντρο μέχρι τις άκρες του πεδίου εικόνας, ακόμη και με ανοιχτό διάφραγμα. Χάρη στις πρωτότυπες τεχνολογίες επίστρωσης (συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίστρωσης Aero Bright Coating II που παρέχει, σύμφωνα με την εταιρία, εξαιρετικά μικρή ανακλαστικότητα και της υψηλής ποιότητας επίστρωσης HD) παράγονται ξεκάθαρες εικόνες με υψηλό κοντράστ, χωρίς προβλήματα τύπου flare ή ghost. To σώμα του φακού είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία.

Κύρια χαρακτηριστικά 

  • Διαθέτει μέγιστο διάφραγμα F1.4, χρήσιμο για ποικίλα θέματα σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η λήψη πορτρέτων με εφέ bokeh και η φωτογράφιση χωρίς τη βοήθεια τριπόδου σε εσωτερικό χώρο.
  • Στο φακό εφαρμόζεται η επικάλυψη της PENTAX, Aero Bright Coating II — κατασκευή μεμβράνης με διαδικασία βασισμένη στη νανοτεχνολογία για εξαιρετικά χαμηλή διαθλαστικότητα. Συνδυάζοντας αυτή την προηγμένη επικάλυψη με την υψηλής ποιότητας επικάλυψη HD πολλαπλών στρώσεων (η οποία μειώνει τη μέση διαθλαστικότητα στο ορατό φάσμα σε λιγότερο από 50% σε σχέση με τις συμβατικές επικαλύψεις πολλαπλών στρώσεων) ο φακός μειώνει αποτελεσματικά τις εικόνες flare και ghost στο ελάχιστο ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού όπως στην περίπτωση οπίσθιου φωτισμού. Ενσωματώνοντας τρία στοιχεία εξαιρετικά χαμηλής διασποράς (SLD) και ένα ασφαιρικό στοιχείο στα οπτικά μέρη, αντισταθμίζονται αποτελεσματικά οι χρωματικές και οι σφαιρικές εκτροπές ενώ παράγονται φωτεινές εικόνες υψηλού κοντράστ με ευκρίνεια από άκρη σε άκρη. Εφόσον μειώνει τις παραμορφώσεις ακόμη και σε απόσταση εστίασης ενός μέτρου, παράγει ξεκάθαρες εικόνες χωρίς παραμορφώσεις σε ολόκληρο το φάσμα εστίασης, από την ελάχιστη απόσταση μέχρι το άπειρο.
  • Διαθέτει ένα νέο μοτέρ SDM (Supersonic Direct-drive Motor) σε σχήμα δακτυλίου, το οποίο παράγει μέχρι και 7.5 φορές τη ροπή ενός συμβατικού μοτέρ SDM.

Λοιπά Χαρακτηριστικά

• Στρογγυλό διάφραγμα εννέα λεπίδων για παραγωγή φυσικού και όμορφου εφέ bokeh (defocus) με διάφραγμα μέχρι F2.8 και ταυτόχρονη μείωση της εμφάνισης ραβδώσεων από τις πηγές φωτισμού
• Eλάχιστη απόσταση εστίασης 40 εκατοστά, αποτελεσματική στη λήψη εικόνων με bokeh
• Ηλεκτρομαγνητικός μηχανισμός ελέγχου διαφράγματος, για έλεγχο έκθεσης με υψηλή ακρίβεια κατά την καταγραφή βίντεο
• Επίστρωση SP (Super Protect) για να διατηρείται η μπροστινή επιφάνεια καθαρή από σκόνες και σημάδια