Εκθέσεις φωτογραφίας

ΠΕΤΡΟΣ ΧΕΛΙΩΤΗΣ “ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ”

Έναρξη έκθεσης: σήμερα Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στην Blank Wall Gallery!

Σε αυτή του τη δουλειά, ο καλλιτέχνης εστιάζει στη σημασία μίας μικρής φωτεινής λεπτομέρειας η οποία μπορεί μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου να μας αλλάξει τη διάθεση και την προοπτική.

Μέσα στην αγχωτική πραγματικότητα που ζούμε όλοι, υπάρχουν γύρω μας μικρά, καθημερινά θαύματα που τις περισσότερες φορές περνάνε απαρατήρητα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βγούμε από τον εγωιστικό μικρόκοσμό μας και να κοιτάξουμε γύρω μας με ανοιχτά μάτια. Τότε θα βρούμε πράγματα που θα μας εκπλήξουν ευχάριστα και θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ότι παρά τις δυσκολίες η ζωή συνεχίζεται δίπλα μας με ορμή και αισιοδοξία και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε ανοιχτό το μυαλό και την καρδιά μας και θα βρούμε χιλιάδες μικρά πράγματα που θα γεμίσουν τη ζωή μας με φως.

Ο Πέτρος Χελιώτης εκτός από τη φωτογραφία έχει ασχοληθεί και με τη ζωγραφική, τη συντήρηση Αγιογραφιών και τη Μουσικολογία. Έργα του βρίσκονται σε συλλογές πολλών μουσείων στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων είναι το Museum of Modern Art, N.Y. (MoMA), η Πινακοθήκη Guggenheim, η Tate Modern, η Πινακοθήκη του Μονάχου κ.ά. Σήμερα συνεργάζεται με την «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas» που έχει ως αντικείμενο την λειτουργία της ομώνυμης Ακαδημίας, στο κτήριο όπου έζησε η Μαρία Κάλλας, στην οδό Πατησίων από το 1937 έως το 1945.

  • Xώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη – Τηλ.: 211 4052 138 
  • Διάρκεια έκθεσης: από 9 Δεκεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2022
  • Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Τρίτη, Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30-21:30 | Σάββατο: 12:30-14:30 | Κυριακή και Πέμπτη: κλειστά
  • Είσοδος ελεύθερη