Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

ΕΚΘΕΣΗ HENRI CARTIER BRESSON ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ!

Φωτογραφίες που φέρουν στο πίσω μέρος την ιδιόχειρη υπογραφή του!

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης οργανώνει και παρουσιάζει στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο στη Μυτιλήνη, φωτογραφική έκθεση με πρωτότυπες φωτογραφίες του μεγάλου φωτογράφου Henri Cartier-Bresson από την 1 ως τις 31 Αυγούστου.

Ο H.C. Bresson είναι αναμφίβολα ένας από τους μεγαλύτερους φωτογράφους στο κόσμο που έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης εξέλιξης της τέχνης της φωτογραφίας και που ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει και να επηρεάζει με το έργο του τους σημερινούς φωτογράφους. Είναι από τους πιο αγαπημένους και δημοφιλείς φωτογράφους και για πολλούς ίσως ο σημαντικότερος φωτογράφος του 20ου αιώνα.

Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης αυτής που την κάνει και μοναδική είναι ότι αποτελείται από φωτογραφίες που φέρουν στο πίσω μέρος την ιδιόχειρη υπογραφή του μεγάλου καλλιτέχνη. Η σειρά αποτελείται από 39 μεγάλες φωτογραφίες και 15 μικρότερες. Πολλές από τις φωτογραφίες αυτές δεν είναι από τις ευρέως γνωστές φωτογραφίες του Bresson ανά τον κόσμο και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Πολλές αφορούν την Ελλάδα. Κυρίως σκηνές υπαίθρου, από αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος αλλά και σκηνές από νυκτερινό μαγαζί με μπουζούκια και ζεϊμπέκικο. Επίσης στην έκθεση θα παρουσιάζονται δύο σπάνια και πολύτιμα βιβλία των εκδόσεων Verve το Images A La Sauvette και το Les Europeens.

  • Εγκαίνια έκθεσης 1 Αυγούστου στις 8:00 μμ.
  • Διάρκεια έκθεσης 1-31 Αυγούστου
  • Ανοικτά καθημερινά πλην Κυριακής
  • Εκθεσιακός χώρος Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης (3η Πάροδος Μικράς Ασίας, Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης)
  • Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης – Πιττακού 15, 81100 Μυτιλήνη, Τηλ.: 2251041555