Εκθέσεις φωτογραφίας

HENRI KANDIYOTI: “LINES & LIVING BEINGS”

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην Blank Wall Gallery από τις 19 έως τις 24 Μαϊου.

Τα έργα του δημιουργού απεικονίζουν αρχιτεκτονικά κτίρια σε όλο τον κόσμο που συνυπάρχουν αρμονικά με τους ζωντανούς οργανισμούς.

Τα κτίρια αυτά είναι ένα σύνολο αρχιτεκτονικών γραμμών και γραφικών που παρουσιάζονται μέσα από την οπτική του Henri Kandiyoti τη στιγμή της φωτογράφισης. Ο συσχετισμός γραμμών και ζωντανών οργανισμών έχει σαν στόχο τη δημιουργία μίας αίσθησης ευχαρίστησης και θαυμασμού στο μυαλό του θεατή, ο οποίος θα δει μέσα από τη διαφορετική οπτική γωνία του φωτογράφου, όπως αυτή παρουσιάζεται από αυτή τη σειρά φωτογραφιών, τις πολιτισμικές και αισθητικές διαφορές που υπάρχουν ανά τον κόσμο.

Ο Henri Kandiyoti γεννήθηκε και ζει στην Κωνσταντινούπολη. Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και το Τμήμα Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Anadolu.

Έχει κερδίσει σχεδόν 300 βραβεία σε διαγωνισμούς φωτογραφίας που έχουν διεξαχθεί από τη FIAP, την PSA, τη GPU και τη GAP και έχει τιμηθεί με τη διάκριση EFIAP (Excellence FIAP), Fédération Internationale de l’Art Photographique. Περίπου 100 φωτογραφίες του έχουν εκτεθεί σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, φεστιβάλ και μπιενάλε που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες.

Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευθεί σε φωτογραφικά, άλμπουμ & περιοδικά. Πολλά έργα του βρίσκονται σε γκαλερί και ιδιωτικές συλλογές έργων τέχνης.

  • Χώρος: Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη, τηλ.: 211 4052 138 
  • Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 19 Μαΐου, 21:00
  • Διάρκεια: από 19 Απριλίου έως 24 Μαΐου 2023
  • Ωράριο: Δευτέρα – Τρίτη, Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 21:30, Σάββατο: 12:30 – 14:30
  • Είσοδος Ελεύθερη

  • Φωτό: Henri Kandiyoti
 


Aρθρογράφος

Μαίρη Μελετζή

Απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αγαπά την φωτογραφία, αφού από όλα τα μέσα έκφρασης, είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο. Η φωτογραφία είναι βασικό μέσο έκφρασής της και η έρευνα την συναρπάζει. Επιπλέον, ασχολείται με τον αθλητισμό.