Ενδιαφέρουν Νέα

ΕΙΝΑΙ ΡΕΚΟΡ ΝΑ ΔΙΑΝΥΕΙΣ 100 ΜΕΤΡΑ ΣΕ 42″; ΝΑΙ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ 105 ΕΤΩΝ!

Γεννήθηκε όταν ο Τιτανικός ήταν ακόμη υπό ναυπήγηση!

O Hidekichi Miyazaki, φορώντας φανέλα και σορτσάκι στο αγαπημένο του κόκκινο χρώμα, έγινε ο πιο γρήγορος άνδρας άνω των 105 ετών στον κόσμο, καταρρίπτοντας το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα! Έτρεξε την απόσταση σε 42 δευτερόλεπτα και 22 δέκατα του δευτερολέπτου, δημιουργώντας έτσι όχι μόνο μια κατηγορία που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε, αλλά και κερδίζοντας μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες!

Στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη 23/9/15, στα πλαίσια του Kyoto Masters Autumn Competiton, έτρεξε τα 100 μέτρα μαζί με άλλους αθλητές, που είχαν ξεπεράσει σε ηλικία τα 80 τους χρόνια. Την Δευτέρα 22/9 είχε γιορτάσει τα 105α του γενέθλια!
Το προσωνύμιο του Miyazaki είναι «Χρυσός Μπολτ» και το γεγονός πως στο χρόνο που ο ίδιος χρειάστηκε για να διανύσει τα 100 μέτρα ο Τζαμαϊκανός πρωταθλητής μπορεί να διανύσει την ίδια απόσταση 4 φορές δεν τον πτοεί καθόλου. Γνωρίζει απόλυτα τις επιδόσεις του στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου αλλά προειδοποιεί πως ο λόγος που υφίσταται η μεταξύ τους διαφορά είναι πως ο ίδιος άρχισε το στίβο, κάπως καθυστερημένα, στα …90 του χρόνια. «Είμαι ακόμη αρχάριος, ξέρετε. Θα πρέπει να προπονηθώ πιο σκληρά. Έχω ως στόχο μου τα 35 δευτερόλεπτα. Μπορώ να πάω πιο γρήγορα» δήλωσε, μετά το τέλος του αγώνα του, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Huffington Post, το οποίο σημειώνει ακόμα πως γεννήθηκε το 1910, τη χρονιά που η Ιαπωνία προσάρτησε την Κορέα και όταν ο Τιτανικός ήταν ακόμη υπό ναυπήγηση. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Miyazaki; Πριν από κάθε αγώνα, κοιμάται για λίγο!
Ο 105χρονος recordman έχει ύψος μόλις 1.53, ζυγίζει 42 κιλά και προπονείται καθημερινά, με θρησκευτική προσήλωση στο πάρκο της γειτονιάς του, στο Κιότο, ρίχνοντας στο σάκο που κουβαλά ένα βάρος του ενός κιλού. «Είναι ζήτημα θέλησης. Πρέπει να συνεχίζεις» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως όχι μόνο δεν σκοπεύει να σταματήσει το τρέξιμο αλλά ετοιμάζεται για τους αγώνες Japanese Masters Championships που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα!