Software & Apps

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΩΝ ΤΟΠΙΟΥ;

Η Skylum απαντάει “ναι”!

Το Luminar AI υπόσχεται να κάνει την επεξεργασία εικόνας πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο ρεαλιστική για όλους. Με τα νέα εργαλεία βασισμένα πλήρως σε τεχνολογία AI, μπορείτε να μετατρέψετε τις φωτογραφίες τοπίου σε εντυπωσιακά αριστουργήματα.

Σε video που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Skylum Software στο YouTube, παρουσιάζονται στην πράξη τα πιο αναμενόμενα εργαλεία στην έκδοση AI που αναμένεται να κυκλοφορήσει εώς το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα, τα εργαλεία που παρουσιάζονται είναι:

  • Composition AI. Βάση presets, επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή σύνθεση της εικόνας.
  • Enhance AI. Το software αναγνωρίζει τις περιοχές μιας εικόνας που φέρουν μια ανομοιομορφία ως προς το φωτισμό και το χρωματισμό τους, και επιτυγχάνει ισορροπία.
  • Sky AI. Για άλλη μια φορά γίνεται αναφορά στο παντοδύναμο Sky Replacement που έχουμε συναντήσει στις εκδόσεις 3 και 4 του προγράμματος, αυτή τη φορά πλήρως αυτοματοποιημένο.
  • Atmosphere AI. Το software ματαφέρει τα στοιχεία μιας εικόνας, σε τρισδιάστατο πλάνο και δίνει τη δυνατότητα να προσθέσουμε ρεαλιστικά εφέ όπως για παράδειγμα, ομίχλη.

Παρακολουθήστε το παρακάτω video και ανακαλύψτε το νέο Luminar AI:

 






Aρθρογράφος

Νίκος Κατσουλώτος

Διδάκτορας Ψηφιακών Τεχνών, με ειδίκευση στο cinemagraph (Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Εφαρμοσμένες Τέχνες, με θέμα την πολιτική αφίσα (Ακαδημία Τεχνών του Νόβι Σαντ). Είναι Πτυχιούχος Γραφιστικής από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και συνεργάτης της Νexus Publications AE από το 2009, ως graphic designer και αρθρογράφος. Έχει συγγράψει τα βιβλία "Photoshop ...απλά!" και "Cinemagraph" που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας. Από το 2019 είναι contributing writer στην "ΗuffPost Greece" και συνεργάτης της "Εφημερίδας των Συντακτών". Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2022 εργάστηκε ως Εκπαιδευτής στο Τμήμα «Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων» του Δημοσίου ΙΕΚ Αμπελοκήπων. Από τον Οκτώβριο του 2022, διδάσκει στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.