Νέα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π.Ο.Φ. ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πανελλαδικό τρίωρο κλείσιμο καταστημάτων τη Δευτέρα 26/2. Πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την Τετάρτη 28/2.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο καυτό θέμα που άνοιξε στο φωτογραφικό κλάδο αναφορικά με τη φωτογράφιση ταυτοτήτων!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Φωτογράφων προχώρησε στις παρακάτω κινήσεις:

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. H Π.Ο.Φ. εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Σπύρο Διαμαντόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλη Στάμο, συνεπικουρούμενη από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γεώργιο Καββαθά.

Στο σχετικά δελτίο τύπου που λάβαμε αναφέρονται τα παρακάτω:

Εκτέθηκαν με λεπτομέρεια όλα τα επιχειρήματα των Φωτογράφων σε σχέση με την ασφάλεια και την φωτογραφία στα δελτία νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Αναλυτικά:

Όσον αφορά στο επιχείρημα της ασφάλειας, η Π.Ο.Φ. γνωρίζοντας ότι το ελληνικό διαβατήριο είναι μέσα στα δέκα ασφαλέστερα έγγραφα του κόσμου, αντέτεινε ότι η φωτογραφία βγαίνει από τους φωτογράφους  χωρίς κανένα πρόβλημα.

Στο αίολο επιχείρημα ότι υπάρχει δυνατότητα να παραποιηθεί η φωτογραφία στο χρόνο ανάμεσα στο φωτογραφείο και την αστυνομία, εξηγήθηκε ότι την ταυτοπροσωπία την κάνει επί τόπου αστυφύλακας που βγάζει το Δ.Τ., κατά συνέπεια η οποιαδήποτε αλλοίωση γίνεται αντιληπτή πριν την έκδοση της ταυτότητας.

Αυτά όσον αφορά στα ζητήματα ασφάλειας.

Στα επιχειρήματα του κόστους εξηγήθηκε αναλυτικά ότι ο τρόπος που περιγράφεται για την έκδοση νέων δελτίων ταυτοτήτων, αυξάνει δραματικά το κόστος αντί να το μειώνει.

Εάν η φωτογραφία γίνεται στα επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα που θα έχουν τοποθετηθεί μηχανήματα έχουμε τα εξής: θα αυξηθεί δραματικά το κόστος μετακίνησης των πολιτών καθώς επίσης θα υπάρξει απώλεια εισοδήματος λόγω του χρόνου μετακίνησης.

Επίσης ερωτήθηκε το Υπουργείο να εξηγήσει πώς θα λυθεί το πρόβλημα των ανήμπορων να μετακινηθούν (ΑΜΕΑ κ.λπ.).

Στη γενικότερη τοποθέτησή μας για το κόστος δόθηκαν στοιχεία αναλυτικά για τις απώλειες σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, τις οποίες όμως θα κληθούν ξανά να πληρώσουν οι πολίτες. Τα δε έσοδα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα θα καρπωθεί μία και μόνο εταιρία, χωρίς κανένα απολύτως όφελος για την ελληνική αγορά.

Επισημάνθηκε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο (Γερμανία – Γαλλία κ.ά. χώρες) είναι οι φωτογραφίες στους Φωτογράφους, και δύο τρεις εξαιρέσεις που υπάρχουν αιτιολογούνται λόγω μη ύπαρξης φωτογραφικού δικτύου, σε αντίθεση με εμάς, που διαθέτουμε 1300 εξουσιοδοτημένους φωτογράφους.

Δόθηκαν επίσης προτάσεις οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν τη μη ύπαρξη φοροδιαφυγής καθώς επίσης και τη μείωση του κόστους συνολικά, με εφαρμογές τις οποίες μπορούμε να προτείνουμε (applications).

Η εκτίμησή μας είναι ότι ο Υπουργός είδε τα αιτήματά μας με συγκατάβαση και δεσμεύτηκε ότι θα μεσολαβήσει για μια συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα άμεσα.

Κινητοποιήσεις

Με δεύτερο δελτίο τύπου, η Π.Ο.Φ. μας ενημέρωσε για τις παρακάτω αποφάσεις που λήφθηκαν:

  • Τη Δευτέρα 26/2 /18 θα γίνει πανελλαδικό τρίωρο κλείσιμο καταστημάτων στις 11.00.
  • Μια ώρα αργότερα, τα σωματεία της Αθήνας (ΕΚΦΑ) και του Πειραιά (ΣΚΦΝΠ) θα συμμετέχουν σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Κανελλόπουλου 4 – Κατεχάκη)
  • Τα άλλα σωματεία θα προχωρήσουν άμεσα, κατά τη διάρκεια του τριώρου, σε παραστάσεις στους κατά τόπους φορείς.
  • Επίσης υπάρχει απόφαση για πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα την Τετάρτη 28/2.

Για τις λεπτομέρειες θα υπάρξει ενημέρωση από την Π.Ο.Φ. την προσεχή Δευτέρα (26/2) βράδυ ή την Τρίτη (27/2) το πρωί.

Τέλος δημιουργήθηκε από την Π.Ο.Φ. το παραπάνω ειδικό αφισάκι, προκειμένου να τυπωθεί και να αναρτηθεί στα καταστήματα. Μπορείτε να το κάνετε download σε υψηλή ανάλυση από εδώ.

Ενόψει των συνεχών εξελίξεων, ιδιαίτερα για τους επαγγελματίες της Βορείου Ελλάδας, η παρουσία τους στην ενημέρωση που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος του ΔΣ της Π.Ο.Φ. Σπύρος Διαμαντόπουλος την Κυριακή 11 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace, με ώρα έναρξης τις 12μμ, στα πλαίσια του 11ου Photonet Show είναι καθοριστικής σημασίας!