Εκθέσεις φωτογραφίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΖΑΡΗΣ: “ΕΙΔΩΛΑ”

H ατομική έκθεση φωτογραφίας και η παρουσίαση του λευκώματος του δημιουργού θα φιλοξενηθεί στην iFocus Photo Gallery. Διάρκεια 17.02.24 – 25.02.24.

H iFocus Photo Gallery παρουσιάζει το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στις 18.30, την ατομική έκθεση φωτογραφίας και λευκώματος του Γιώργου Γκιζάρη, με τίτλο Είδωλα, σε επιμέλεια Δώρας Λαβαζού.

Ο ίδιος ο φωτογράφος σχολιάζει σχετικά: “πώς συνδέεται ο βαθύτερος εαυτός μας με τον θεατή τής ύπαρξης μας; Το είδωλο μας μήπως μαρτυρά μια άλλη άγνωστη αλήθεια, κάτι σαν τελετή αποχώρησης από τον συμβιβασμό που η μνήμη προτείνει στο φόβο για κάτι νέο, εκεί που η σύνδεση ραγίζει; Με ένα κλικ μνήμες του παρελθόντος συνδέονται με το παρόν και, ίσως, συμφιλιώνουν τα παιδικά, νεανικά και ώριμα χρόνια με το άγγιγμα του άγνωστου απέναντι κόσμου. Αναφέρομαι σε εικόνες που δεν είδαμε, ή προσπεράσαμε, ή, ακόμα καλύτερα, τις είδε μόνο ο φακός – ένα παιχνίδι του υποσυνείδητου- ή απλά μια στιγμή διασκέδασης. Η εικόνα συχνά εμπεριέχει κάποια άλλη δεύτερη, ή αναφέρεται σε διαφορετική κατάσταση από αυτή που εικονίζει. Έτσι κάνει επανάκληση, υπενθύμιση ή προβολή κρυμμένων, θεμιτά ή όχι, βιωμάτων. Προαναγγέλλει, επίσης, σαν μυστικός αγγελιοφόρος, κάποια μελλούμενη νέα πορεία. Αντικατοπτρισμοί, διπλές λήψεις, αυτοσχεδιαστικά τεχνάσματα, ή κλασική φωτογραφία και λιτή ή καθόλου επεξεργασία συνθέτουν αναλογικές και ψηφιακές εικόνες.”

  • Χώρος: iFocus Photo Gallery,  Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13, εντός της Στοάς «Όπερα»
  • Εγκαίνια: 17.02.24, 18.30
  • Διάρκεια 17.02.24 – 25.02.24
  • Ωράριο: Καθημερινές 12.00 – 18.00, Σάββατο & Κυριακή: 18.00 – 20.30