Ενδιαφέρουν

Η IFA 2019 ΞΕΚΙΝΑ: ΤΟ PHOTONET ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!

Η μεγάλη γιορτή για τα consumer electronics προϊόντα!

Η τεχνητή νοημοσύνη, οι φωνητικές εντολές και η συνδεσιμότητα 5G είναι οι τρεις μεγάλες τάσεις που θα κυριαρχήσουν στα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και τις οικιακές συσκευές στην IFA 2019 σύμφωνα με τις διαπιστώσης της εναρκτήριας συνέντευξης τύπου της διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Βερολίνο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Photonet θα δώσει το παρών στην IFA, εκπροσωπούμενο από το Διευθυντή Εκδόσεων Κωνσταντίνο Φλώρο. 

Η φετινή IFA που ανοίγει επίσημα τις πύλες της την Παρασκευή 6/9 και θα διαρκέσει ως την Τετάρτη 11/9, φιλοδοξεί να αποτελέσει, για άλλη μια φορά, τη βασική πλατφόρμα των κορυφαίων εταιριών παγκοσμίως, προκειμένου αυτές να παρουσιάσουν τις καινοτομίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα κυριαρχήσουν τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στα e-shops του πλανήτη από τώρα ως και την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς.

Με όλο το εκθεσιακό χώρο πλήρως καλυμμένο από εκθέτες, η IFA του 2019 θα φιλοξενήσει 1.939 περίπτερα σε 163.900 τετραγωνικά μέτρα!

“Η επιτυχημένη ιστορία της IFA υποστηρίζεται από τη συνεχή παραγωγή καινοτομίας των εταιριών και τη συνεχή ευελιξία στις δράσεις τους τους προκειμένου να ανταποκρίνονται στις διαρκώς εναλλασσόμενες ανάγκες των καταναλωτών. Η IFA εξακολουθεί να αποτελεί τη σημαντικότερη πλατφόρμα στον κόσμο για τις ηλεκτρονικές συσκευές οικιακής χρήσης καθώς και τις οικιακές συσκευές αποτελώντας μια βασική κινητήρια δύναμη ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών, οι εκθέτες, οι εμπορικοί επισκέπτες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το ευρύ κοινό θα δουν περισσότερες καινοτομίες και νέα προϊόντα από ποτέ στο παρελθόν», δήλωσε ο Hans-Joachim Kamp, Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της gfu Consumer & Home Electronics GmbH,  διοργανώτριας της IFA.

O Hans-Joachim Kamp, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου.

“Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών δεν βοηθήθηκε πραγματικά από το ευρύτερο οικονομικό πλαίσιο και τις πολιτικές εξελίξεις. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες αγορές <…> έχουν γίνει ασθενέστερες ή πιο ασταθείς. Παρά τις επιχειρηματικές αυτές προκλήσεις, η βιομηχανία οικιακών συσκευών προχωρά αρκετά καλά, γεγονός που μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Η IFA, ως το σημαντικότερο σημείο συνάντησης για τη βιομηχανία οικιακών συσκευών, θα μας βοηθήσει να δώσουμε μια πρόσθετη ώθηση στην αγορά», σχολίασε ο Δρ. Reinhard Zinkann, Πρόεδρος του Συνδέσμου ZVEI (η Γερμανική Ένωση Ηλεκτρολογικών και Ηλεκτρονικών Κατασκευαστών).

Στιγμιότυπο της συνέντευξης τύπου.

“Η ομάδα μας στην IFA έχει δύο στόχους: να παρουσιάσει τις καλύτερες καινοτομίές και να εμπνεύσει τη συν-καινοτομία (co-innovation). Αυτό που βλέπετε εδώ στο Βερολίνο είναι η αιχμή της τεχνολογίας που είναι ετοιμοπαράδοτη στους καταναλωτές πριν από την πιο σημαντική αγοραστική εποχή του χρόνου: από τη Μαύρη Παρασκευή ως τα Χριστούγεννα”, τόνισε ο Δρ. Christian Göke, Διευθύνων Σύμβουλος του Messe Berlin. “Το υψηλό επίπεδο καινοτομίας που παρουσιάζεται εδώ στην IFA του Βερολίνου υπογραμμίζει το πόσο σημαντικό είναι να παραμείνουν χαμηλά τα εμπόδια στο εμπόριο. Αν δεν επιτευχθεί αυτό, η καινοτομία θα είναι πολύ λιγότερο δυναμική – μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν επιβλαβής τόσο για τους καταναλωτές όσο και για την κοινωνία”.

Μη χάσετε το επόμενο Photonet: μεγάλο αφιέρωμα στην IFA 2019!