Market

AKYΡΩΘΗΚΕ Η ΦΕΤΙΝΗ IFA!

Η διοργάνωση αντιμετώπισε ανυπέρβλητα προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού!

Η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για καταναλωτικά και οικιακά ηλεκτρονικά προϊόντα θα επιστρέψει το 2022!

Στο σχετικό ΔΤ με ημερομηνία 19 Μαΐου 2021, που λάβαμε, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα παρακάτω:


Το Messe Berlin και η gfu Consumer & Home Electronics GmbH ανακοινώνουν από κοινού ότι η IFA 2021 δεν θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο ως μια φυσική ζωντανή εκδήλωση όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η απόφαση ελήφθη μετά από λεπτομερείς συνομιλίες με ειδικούς της δημόσιας υγείας και εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων μερών. Ορισμένες θετικές εξελίξεις που αναμένονταν, δεν συνέβησαν έγκαιρα εξαιτίας διάφορων αφορμών: από την ταχεία εμφάνιση νέων παραλλαγών του COVID-19 (για παράδειγμα στη Νότια Ασία) ως τις καθυστερήσεις σχετικά με την εξέλιξη των εμβολιασμών σε όλο τον κόσμο.

Αυτά τα δεδομένα αύξησαν, με τη σειρά τους, την αβεβαιότητα τόσο για τις εταιρείες που είχαν δεσμευτεί ή ενδιαφέρονταν να συμμετέχουν, όσο και για τα μέσα ενημέρωσης και οι επισκέπτες – όλοι τους έπρεπε να υπολογίσουν και να προγραμματίσουν πολύ έγκαιρα τα σχετικά κόστη και τα απαιτούμενα ταξίδια, όχι μόνο για την IFA αλλά και για όλα τα παρόμοια events στον κόσμο.

Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε αφορά το γεγονός ότι το Messe Berlin συνεχίζει να υποστηρίζει την καταπολέμηση του COVID-19, μετατρέποντας τμήματα των εκθεσιακού του χώρων σε κέντρα εμβολιασμού και σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης. Και τα δύο είναι πλέον πιθανό να απαιτηθεί να χρησιμοποιηθούν, για τις παραπάνω ανάγκες, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αρχικά αναμενόμενο.

“Η καινοτομία χρειάζεται μια πλατφόρμα· χρειάζεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας προσοχής. Γι’ αυτό και οι εταιρίες ολόκληρης τη βιομηχανίας τεχνολογίας ήθελαν πολύ να έρθουν στην IFA 2021 του Βερολίνου. Δυστυχώς, οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της δημόσιας υγείας αύξησαν πάρα πολύ το ρίσκο συμμετοχής όλων όσων είχαν ξεκινήσει τον σχετικό προγραμματισμό”, δήλωσε ο Kai Hillebrandt, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της gfu Consumer & Home Electronics GmbH. “Απλώς υπάρχουν πάρα πολλές αβεβαιότητες. Επομένως, αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε να σχεδιάσει υπεύθυνα τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε εμπορική έκθεση” τόνισε.

“Δεν λάβαμε αυτήν την απόφαση ελαφρά τη καρδία. Η IFA Berlin είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς τόσο για τις εταιρίες όσο και για τους εμπόρους λιανικής πώλησης <…> Ωστόσο, η υγεία και η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων πρέπει να έχει την πρωταρχική σημασία <…> Αυτή η δύσκολη και απογοητευτική απόφαση ήταν αναπόφευκτη”, συμπλήρωσε ο Martin Ecknig, Διευθύνων Σύμβουλος του Messe Berlin.

Σε μια πιο αισιόδοξη νότα, οι προετοιμασίες για το Berlin Photo Week στο ARENA Berlin και το SHIFT Mobility συνεχίζονται όπως είχαν προγραμματιστεί.

Οι διοργανωτές της IFA στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη διοργάνωση του 2022, η οποία είναι προγραμματισμένη να υλοποιηθεί μεταξύ 2 και 6 Σεπτεμβρίου της επόμενης χρονιάς.

  • Eικονογράφηση: geralt