Market Νέα

IFA GLOBAL PRESS CONFERENCE 2016

400 δημοσιογράφοι από 50 χώρες έδωσαν το παρών!

H φετινή διοργάνωση της IFA στο Βερολίνο θα διεξαχθεί μεταξύ 2-7 Σεπτεμβρίου 2016 και το Photonet θα είναι, όπως κάθε χρόνο, εκεί για να καλύψει όλες τις δραστηριότητες. Στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής ενημέρωσης των εκπροσώπων των ΜΜΕ από όλο τον κόσμο ξεκίνησε από το 2006  και την Αθήνα ένα ετήσιο σχετικό Press Event. Φέτος, παρευρεθήκαμε στη 10η IFA GLOBAL PRESS CONFERENCE που φιλοξενήθηκε …στην Κίνα!

Σχεδόν 400 δημοσιογράφοι, εκπροσωπώντας 50 χώρες από την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, μετακινήθηκαν για πρώτη φορά εκτός Γηραίας Ηπείρου, και μετέβησαν μεταξύ 16-22 Απριλίου στο Ηong Κong  και στην Shenzhen, με διπλό αντικείμενο: αφενός να ενημερωθούν για την επερχόμενη φετινή IFA σαφετέρου για να γνωρίσουν από κοντά την πρώτη διοργάνωση της CE China που διεξήχθη στην Shenzhen μεταξύ 20-22 Απριλίου.

ifa_global_press_conference_2016

Η μεταφορά από την Ελλάδα στο Ηong Κong ξεκίνησε από το αθηναϊκό αεροδρόμιο το απόγευμα του Σαββάτου 16/4, για να ολοκληρωθεί στο αντίστοιχο του Ηong Κong, το μεσημέρι της Κυριακής, με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Η πρώτη μας ημέρα από άποψη προγράμματος ήταν και η πιο χαλαρή, αφού το μόνο που προβλεπόταν ήταν ένα welcome dinner στο ξενοδοχείο που μας φιλοξένησε, όπου. Ο Dr. Christian Göke (CEO, Messe Berlin) με ένα πολύ σύντομο λόγο μάς υποδέχτηκε, έκανε μια ταχεία αναφορά στις δραστηριότητες των επόμενων ημερών και μας σύστησε το νέο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πρόσωπο της Miss IFA.

ifa_global_press_conference_2016 (12)

Ο Dr. Christian Göke και η νέα Miss IFA.

Έτσι είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα πλούσια εδέσματα του δείπνου, με έντονες αναφορές στην τοπική κουζίνα, αλλά και να εγκλιματιστούμε στο ζεστό και γεμάτο υγρασία εξωτερικό περιβάλλον του Ηong Κong.

ifa_global_press_conference_2016 (11)

Press Diner υπό την σκιά των ουρανοξυστών του Hong Kong.

Η επόμενη ημέρα (Δευτέρα 18/4) εκτός από μια πληθώρα παρουσιάσεων (Philips, Kärcher, GfK, Vargo Technologies, Dlodlo Technologies, ZTE) και συζητήσεων από ενδιαφέροντα panel  περιείχε την κεντρική συνέντευξη τύπου του event. To βασικό συμπέρασμα των λεχθέντων είναι πως η ζήτηση συμμετοχής στην IFA παραμένει αμείωτη. Οι διοργανωτές (GFU και Messe Berlin) ανακοίνωσαν πως, για άλλη μια φορά, όλοι οι διαθέσιμοι χώροι της IFA 2016 είναι πλήρως κλεισμένοι, τέσσερις μήνες πριν αυτή ανοίξει τις πύλες της.

ifa_global_press_conference_2016 (10)

H λαμπρή αίθουσα που φιλοξένησε την κεντρική συνέντευξη τύπου.

O Jürgen Boyny (Παγκόσμιoς Διευθυντής, Consumer Electronics, GfK Retail and Technology) ανέλυσε, στη δική του παρουσίαση, τις εξελίξεις στην αγορά: «Μια σαφής τάση το 2016 είναι η αύξηση των συνδεδεμένων συσκευών στον κόσμο των καταναλωτών. Υποθέτοντας ότι η παγκόσμια αύξηση της ζήτησης για smartphones θα φτάσει στα επίπεδα του 7%, μπορεί κανείς να προβλέψει ότι οι συσκευές εικόνας και ήχου, καθώς και οι μεγάλες και μικρές ηλεκτρικές συσκευές, θα συνδέονται μεταξύ τους, είτε άμεσα είτε μέσω του διαδικτύου. Αυτή η συνδεσιμότητα επιτρέπει τη δημιουργία εντελώς νέων και καινοτόμων εφαρμογών με αντικείμενο το έξυπνο σπίτι, την υγεία και την παρακολούθηση των ζωτικών ενδείξεων του ανθρωπίνου σώματος στο γυμναστήριο, ή πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Οι καταναλωτές μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν το περιεχόμενο και τη σημασία του όρου «Internet of Things».

ifa_global_press_conference_2016 (14)

Jürgen Boyny (Παγκόσμιoς Διευθυντής, Consumer Electronics, GfK Retail and Technology).

Ο Dr. Christian Göke στην παρέμβασή του αποκάλυψε πως φέτος η διοργάνωση του Βερολίνου θα έχει ένα πρόσθετο νέο στοιχείο: «Στην IFA του 2016 για πρώτη φορά θα ανοίξει ένας επιπλέον εκθεσιακός χώρος έξω από τους κυρίως χώρους που γνωρίζουμε από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το concept που θα διέπει τη λειτουργία του ονομάστηκε “IFA Global Markets” και υπογραμμίζει εντονότερα τον κεντρικό στόχο της IFA: «να φέρει σε άμεση επαφή, αποτελεσματικά και με επιτυχία, τους εκπροσώπους της βιομηχανίας και του εμπορίου.» Ο νέος χώρος καταλαμβάνει έκταση 10.000τμ και βρίσκεται στο σταθμό του Βερολίνου (Station Berlin) που απέχει μόλις 20 λεπτά από τους κυρίως εκθεσιακούς χώρους. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη εκεί είτε μέσω των λεωφορείων της IFA είτε με τις τοπικές συγκοινωνιακές συνδέσεις. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για τέσσερις ημέρες: από την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

Φυσικά υπήρξε και μια πρώτη αναφορά στην CE China, με την παρουσίαση των πιο σημαντικών εταίρων της νέας διοργάνωσης: τη Δημοτική κυβέρνηση της Shenzhen, Κινέζους διανομείς όπως οι Suning και Alibaba, και την ηγέτιδα εταιρία στα ΜΜΕ της χώρας IDG. Εμπορικοί αντιπρόσωποι από την Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Κορέα, όπως οι Rakuten, Hi-Mart, Euronics International και Expert International υποστήριξαν επίσης την CE Κίνα και εκπρόσωποί τους έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.