Market

IFA GLOBAL PRESS CONFERENCE 2017

Η δημοσιογραφική πρόγευση για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση consumer electronics!

H Λισαβόνα φιλοξένησε το φετινό event στo οποίo, όπως κάθε χρόνο, το Photonet έδωσε το παρών, διαμέσου της εκδότριάς του κ. Βασιλικής Μελετζή.

 To βασικό μήνυμα που εκπέμφθηκε από τη ετήσια παγκόσμια συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης είναι πως καταγράφεται επιτάχυνση της ανάπτυξης και της παραγωγής καινοτομιών, στους τομείς των καταναλωτικών και οικιακών ηλεκτρονικών προϊόντων.

Ανταποκρινόμενη στην τάση αυτή, η επερχόμενη IFA που θα φιλοξενηθεί στο Βερολίνο, μεταξύ 1-6 Σεπτεμβρίου 2017, θα προσφέρει ακόμα περισσότερους εκθεσιακούς χώρους για τις εταιρίες που θα συμμετάσχουν σε αυτή και θα εγκαινιάσει ένα νέο section για startups εταιρίες, ερευνητικά εργαστήρια και εταιρίες που αγγίζουν την αιχμή της τεχνολογίας, με την επωνυμία IFA NEXT.

«Οι αγορές των οικιακών συσκευών και των consumer electronics συγχωνεύονται. Το 2017 σηματοδοτεί την 10η επέτειο από το ξεκίνημα της παρουσίας των πρώτων στην IFA, η οποία συνεχίζει να είναι η κορυφαία πλατφόρμα και για τα δύο συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς. Κανένα άλλο ανάλογο event δεν είναι σε θέση να καλύψει όλες τις απαιτήσεις της βιομηχανίας, των εμπόρων λιανικής πώλησης, των καταναλωτών και των εκπροσώπων των ΜΜΕ όπως η ΙFA. H παραπάνω διαπίστωση αντανακλάται σαφώς στον συνεχώς αυξανόμενο όγκο παραγγελιών, που ξεπέρασε τα 4.7 δις δολάρια στην περσινή διοργάνωση» σχολίασε ο Hans-Joachim Kamp (Πρόεδρος του ΔΣ της gfu).

Hans-Joachim Kamp

O Jürgen Boyny (Γενικός Διευθυντής στον Τομέα Ερευνών Αγοράς Consumer Electronics της GfK) δήλωσε: «Ο κύκλος εργασιών στην ψηφιακή αγορά παραμένει υψηλός. Σχεδόν 950 δις. δολάρια αναμένεται να εισπραχθούν από τις παγκόσμιες πωλήσεις τόσο κατά το 2017 όσο και κατά το 2018. Τα smartphones διαμορφώνουν τις εξελίξης της αγοράς, συνδέοντας όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής: από την τηλεόραση στο σαλόνι μέχρι το πλυντήριο, την καφετιέρα ή τις ζυγαριές μπάνιου. Η εποχή του Ιnternet of Things έχει ήδη ξεκινήσει για τον καταναλωτή.»

Jürgen Boyny

Ο Δρ Christian Göke (Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin) από την πλευρά του πιστεύει πως: «ήρθε η ώρα να ορίσουμε τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά αγαθά με ένα νέο τρόπο. Τα όρια μεταξύ των καταναλωτικών και των οικιακών συσκευών χάνονται. Σήμερα πλέον τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης συνδέονται μεταξύ τους, διαμορφώνοντας μια νέα πραγματικότητα. Αν έρθετε στην IFA, θα δείτε το μέλλον αναφορικά με το πώς θα ζούμε και θα εργαζόμαστε <….> Φέτος προσφέρουμε περισσότερους χώρους από οποτεδήποτε στο παρελθόν συγκεντρωμένους σε ένα σημείο, και ξεκάθαρα οργανωμένους κατά κατηγορία.»

Christian Göke

Εξαιρετικά λεπτές οθόνες τηλεόρασης, ιδανικές για την τοποθέτησή τους σε τοίχους, υψηλής ποιότητας συστήματα αναπαραγωγής μουσικής hi-fi, κάμερες που είναι σε θέση να δημιουργούν βίντεο 360 μοιρών, και τρισδιάστατοι εκτυπωτές είναι μερικά μόνο από τα highlights της επερχόμενης διοργάνωσης, την οποία και φέτος το Photonet θα επισκεφθεί από κοντά, προκειμένου να σας μεταφέρει όλα όσα θα συμβούν!