Market

IFA GLOBAL PRESS CONFERENCE 2018

Όλα όσα έγιναν στη φετινή συνάντηση!

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη μεταξύ 19-22 Απριλίου 2018. Το Photonet, όπως και κάθε άλλη χρονιά, έδωσε το παρών, μαζί με 360 ακόμα δημοσιογράφους και στελέχη εταιριών – αριθμός που συνιστά ρεκόρ συμμετοχής!

Οι έξυπνες συσκευές, η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι νέες εφαρμογές της καθώς και οι τηλεοράσεις με ανάλυση 8Κ αναμένεται να είναι οι κυρίαρχες τάσεις στην επερχόμενη IFA του 2018, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Στην πρόσφατη Παγκόσμια Συνέντευξη Τύπου της IFA, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιαστούν στη φετινή διοργάνωση, το επερχόμενο φθινόπωρο.

Το ενδιαφέρον όλων των προσκεκλημένων υπήρξε μεγάλο κατά τη διάρκεια ενός διημέρου γεμάτου πυκνή πληροφόρηση από τους κορυφαίους κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών και οικιακών συσκευών, η οποία συνδυάστηκε από λεπτομερείς αναλύσεις για τις νέες στοχεύσεις της βιομηχανίας από την IFA, την gfu και φυσικά την GfK.

Στιγμιότυπο από τη φετινή Παγκόσμια Συνέντευξη Τύπου της IFA, στην οποία το Photonet εκπροσώπησε η εκδότρια Β. Μελετζή.

Παράλληλες δράσεις στην IFA 2018

Κατά τη διάρκεια του IFA GPC 2018 τονίστηκε η μεγάλη επιτυχία του IFA NEXT: πρόκειται για την πλατφόρμα καινοτομίας για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, τα ερευνητικά ιδρύματα και τις εταιρίες, η οποία έκανε πρεμιέρα στην IFA του 2017. Φέτος, το IFA NEXT θα αυξηθεί σημαντικά, καταλαμβάνοντας ακόμα περισσότερο χώρο στο Hall 26. To section IFA Global Markets αναμένεται επίσης να διευρυνθεί, φέρνοντας σε επαφή προμηθευτές, κατασκευαστές εξαρτημάτων κ.λπ. με ένα ευρύ φάσμα πιθανών πελατών, σε ένα ειδικό χώρο εκτός έκθεσης (STATION Berlin κοντά στην Potsdamer Platz).

Στην IFA 2018 θα διοργανωθεί για πρώτη φορά και το Shift AUTOMOTIVE, που θα στοχεύσει σε συζητήσεις για το μέλλον της κινητικότητας (mobility). Πρόκειται για ένα τομέα που διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες των αυτοκινήτων αλλάζουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ζούμε και οδηγούμε. Το παρθενικό Shift AUTOMOTIVE θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου 2018, παράλληλα με το IFA στο Βερολίνο, και στη συνέχεια θα επαναληφθεί στη Γενεύη, το Μάρτιο του 2019.

IFA NEXT 2017

Δηλώσεις κατά τη διάρκεια του  IFA GPC 2018  

Ο Δρ. Christian Göke, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin, δήλωσε: “Οι νέες κυρίαρχες τάσεις της τεχνολογίας οδηγούν την καινοτομία, με συσκευές που είναι όλο και μικρότερες και παράλληλα όλο και ισχυρότερες, οι οποίες με τη σειρά τους εξελίσσονται σε τεχνολογίες όπως ο φωνητικός έλεγχος και η τεχνητή νοημοσύνη. Η IFA είναι η βάση για όλη αυτή την καινοτομία: είναι ο συνδετικός ιστός για το παγκόσμιο τεχνολογικό οικοσύστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν εστιάζει μόνο σε ένα τομέα που καινοτομεί, αλλά σε επτά, οκτώ ή εννέα διαφορετικές βιομηχανίες, που στο σύνολό τους προσπαθούν να λύσουν τα ίδια προβλήματα και παράλληλα να προωθήσουν την καινοτομία. Κάθε κλάδος φέρνει στο τραπέζι τις δικές του γνώσεις, ιδέες και ικανότητες. Όλες αυτές οι βιομηχανίες μαθαίνουν η μία από την άλλη, εμπνέουν η μία την άλλη, καινοτομώντας ταυτόχρονα μέσα από τη συνεργασία τους.”

Christian Göke

Ο Hans-Joachim Kamp, Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του διοργανωτή της IFA, gfu Consumer & Home Electronics, δήλωσε: “Τα προϊόντα και οι κατηγορίες τους συνδέονται όλο και περισσότερο. Στην καθημερινότητά μας, μπορούμε πλέον να δούμε τον άμεσο αντίκτυπο αυτής της διαπίστωσης στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη και στις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε. Η IFA είναι η καλύτερη πλατφόρμα για να αναδειχτούν και να εξερευνηθούν αυτές οι σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις. Καμία άλλη εμπορική έκθεση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κορυφαίων εταιριών, των εμπόρων λιανικής πώλησης, των καταναλωτών και των μέσων ενημέρωσης τόσο αποτελεσματικά όσο η IFA. Η δέκατη επέτειος του τομέα των Οικιακών Συσκευών της έκθεσης που συνδυάστηκε, πέρυσι, με τον αριθμό – ρεκόρ ως προς τον όγκο παραγγελιών των 4,7 δις ευρώ, αποδεικνύει πως η IFA βρίσκεται στο επίκεντρο της καινοτομίας.»

Hans-Joachim Kamp

Ο Jürgen Boyny, Γενικός Διευθυντής Consumer Electronics, GfK Retail and Technology, σχολίασε για τις γενικές εξελίξεις της αγοράς: “Ο καταναλωτής μετράει! Η βιομηχανία καινοτομεί για να καλύψει τις ανάγκες του: στο κάτω – κάτω αυτός αγοράζει κάθε νέο προϊόν. Τώρα που οι άνθρωποι συνδέονται ψηφιακά, είναι πρόθυμοι να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτή την εμπειρία. Οι καταναλωτές θέλουν να απολαμβάνουν, πλέον, τα οφέλη της τεχνολογίας στο συντομότερο εφικτό δυνατό χρόνο. Aγαπούν την ψυχαγωγία, την επικοινωνία, το lifestyle και την ευκολία χρήσης. Μόλις αντιληφθούν και κατανοήσουν τη χρήση μιας καινοτομίας, είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για αυτή.”

Jürgen Boyny

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IFA, Jens Heithecker, δήλωσε: “Καταγράφουμε διαρκώς τις βασικές τάσεις που ακολουθούν οι μεγάλες εταιρίες, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι εφευρέτες, οι λιανοπωλητές και οι καταναλωτές. Το προφανές  συμπέρασμα που εξάγουμε είναι ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας εντυπωσιακής επιτάχυνσης της καινοτομίας, η οποία καθοδηγείται από τις κυρίαρχες τεχνολογικές εξελίξεις και ότι υπάρχει διάθεση για ολοένα και στενότερη συνεργασία σε όλο το βιομηχανικό οικοσύστημα. Έτσι θα διευρυνθεί η ανάπτυξη, και παράλληλα θα μεταμορφωθεί συνολικά η ζωή μας –  σύντομα ο όρος καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές θα αποκτήσει ένα εντελώς νέο νόημα.”

Jens Heithecker

  • Όπως κάθε χρόνο, το Photonet και φέτος θα δώσει το παρών στην IFA και θα σας μεταφέρει όλες τις σχετικές ειδήσεις!