Εκθέσεις φωτογραφίας Νέα

“IMAGES OF A LOST WORLD”: ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Περιλαμβάνει οικογενειακά πορτρέτα, τοπία και τελετουργίες.

Μετά την επιτυχή πορεία της στη Θεσσαλονίκη, το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος και η Πρεσβεία της Ισπανίας παρουσιάζουν και στην Αθήνα την παραπάνω έκθεση, που αποτελείται από 34 πάνελ με φωτογραφίες από τη ζωή Εβραίων σεφαραδιτών των Βαλκανίων και επεξηγηματικά κείμενα στα ισπανικά και αγγλικά.

Οικογενειακά πορτρέτα, τοπία και τελετουργίες, εικόνες που αναδίδουν τη συνύπαρξη εβραϊκών, ισπανικών και οθωμανικών επιρροών. Τα πάνελ συμπληρώνουν κάποιες πολύ προσωπικές μαρτυρίες. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που δημιούργησε, με την  υποστήριξη του Κέντρου Σεφαράδ-Ισραήλ της Μαδρίτης, το ινστιτούτο Centropa, με έδρα τη Βιέννη, που δραστηριοποιείται στη συλλογή και διάδοση στοιχείων και πληροφοριών για τον εβραϊκό κόσμο, ιδιαιτέρως κατά τον 19ο και 20ό αιώνα.

Tην Τετάρτη 1 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η διευθύντρια του ΕΜΕ κ. Ζανέτ Μπαττίνου, ενώ ένα σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους της πρεσβείας απηύθυνε ο Σύμβουλος και υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της Πρεσβείας, κ. Σάενθ ντε Ερέδια.

Images of a Lost World 1 (2)

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια.

  • Χώρος: Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, Νίκης 39, Σύνταγμα – Tηλ. 210 32 25 582 
  • Διάρκεια: ως 15 Ιουλίου 2016
  • Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 09:00 – 14:30. Κυριακή: 10:00 – 14:00
  • Είσοδος ελεύθερη