Ίμβρος

«ΙΜΒΡΟΣ»: KYKΛΟΦΟΡEI ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 138!

Oύριος άνεμος αλλαγής στο νησί!

Η νέα περιοδική τριμηνιαία έκδοση του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών είναι έτοιμη για αποστολή στους συνδρομητές της!

Θυμίζουμε πως η ευθύνη της δημιουργίας του περιοδικού έχει αναληφθεί από την Nexus Publications AE.

Aς δούμε τι αναφέρει το σημείωμα της έκδοσης, πλαισιωμένο από μερικά από τα σαλόνια του νέου τεύχους:


Wind of Change (Άνεμος Αλλαγής)

Στην προσπάθειά μας να αποτυπώσουμε τις συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο στην Ίμβρο σκεφθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τον παραπάνω στίχο του διαχρονικού ομώνυμου τραγουδιού των Scorpions, τον οποίο δανείστηκαν πολύ εύστοχα οι μαθητές του Λυκείου Ίμβρου, προκειμένου να αποτυπώσουν τα έντονα συναισθήματα που βίωναν και τη γενικότερη περιρρέουσα κατάσταση κατά την τελετή της αποφοίτησής τους.

Οι άνεμοι της αλλαγής, θετικής και αρνητικής, που πνέουν στην Ίμβρο είναι όχι μόνο πολλοί αλλά και εξαιρετικά έντονοι και μάλιστα κατά τα τελευταία 100 χρόνια σε όλους τους τομείς. Έτσι, σήμερα στο γενικότερο απόλυτα θετικό και εν πολλοίς ιστορικά πρωτόγνωρο κλίμα που επικρατεί στην Ίμβρο κατά την τελευταία 10ετία και των ριζικών αλλαγών που έχουν λάβει χώρα σε επίπεδο νοοτροπίας, συνθηκών, εκπαίδευσης, κ.λπ. σε σχέση με το άμεσο παρελθόν, έκανε την απρόσμενη εμφάνισή της η πανδημία του κορωνοϊού που είχε ως άμεση φυσική συνέπεια το προσωρινό κλείσιμο των ελληνικών σχολείων κατά τους τελευταίους μήνες του σχολικού έτους και τον περιορισμό των υπερηλίκων συμπατριωτών μας στον χώρο του σπιτιού τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τον εφοδιασμό τους σε είδη α΄ ανάγκης.

Η δύσκολη αυτή κατάσταση ωστόσο αντιμετωπίστηκε έγκαιρα κατά τον καλύτερο τρόπο χάρη στην άμεση πρωτοβουλία και τις αποφασιστικές κινήσεις του νέου Μητροπολίτη μας Κύριλλου Β΄. Μάλιστα, η ιδανική συνεργασία που υπήρξε μεταξύ Ιεράς Μητρόπολης και Ελληνικού Σχολείου Ίμβρου για τη διανομή πακέτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους ηλικιωμένους συμπατριώτες μας όχι μόνο ήταν ουσιαστική αλλά συνοδεύεται από έντονο συναισθηματικό και συμβολικό φορτίο από τη στιγμή που η Ιερά Μητρόπολή και το Σχολείο αποτελούν τους 2 κεντρικούς πυλώνες που στηρίζουν τους συμπατριώτες μας οι οποίοι ζουν στην Ίμβρο. Παράλληλα, αποτυπώνουν τον νέο ούριο άνεμο αλλαγής που φαίνεται να πνέει στην Ι. Μητρόπολη της πατρίδας μας, όπως διαφάνηκε και από τις έντονα ρεαλιστικές και συναισθηματικές δηλώσεις του νέου Μητροπολίτη μας.

Τέλος, για άλλη μια συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε -έστω και με εξαιρετικά λιτό τρόπο λόγω των υγειονομικών συνθηκών- η τελετή αποφοίτησης 8 ακόμα μαθητών που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη φοίτησή τους στο ελληνικό σχολείο της Ίμβρου. Τους συγχαίρουμε γι’ αυτό όσο και για τον τόσο μεστό, ώριμο και συγκινητικό λόγο που εκφώνησαν, τους ευχαριστούμε για τη βοήθεια που προσέφεραν κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο και τους διαβεβαιώνουμε ότι οι Ίμβριοι διά των σωματείων μας θα είμαστε δίπλα τους στον νέο άνεμο αλλαγής που ήδη πνέει στη ζωή τους!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιμβρίων και η Συντακτική Επιτροπή του περιουδικού «Ίμβρος» εύχονται σε όλους τους συμπατριώτες μας καλή συνέχεια καλοκαιριού!

 


Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).