Ίμβρος Περιοδικά

«ΙΜΒΡΟΣ»: KYKΛΟΦΟΡEI ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 144

Eτοιμάζεται πανελλήνιο συνέδριο, στο οποίο θα εξεταστούν οι συνθήκες, τα προβλήματα, οι κίνδυνοι και οι προοπτικές για το ιμβριακό ζήτημα!

Η νέα περιοδική τριμηνιαία έκδοση του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών έχει αποσταλεί στους συνδρομητές της!

Θυμίζουμε πως η ευθύνη της δημιουργίας του περιοδικού έχει αναληφθεί από την Nexus Publications AE.

Aς δούμε τι αναφέρει το σημείωμα της έκδοσης, πλαισιωμένο από μερικά από τα σαλόνια του νέου τεύχους:


Το τεύχος αυτό του περιοδικού μας είναι το τελευταίο για το 2021, μία χρονιά που άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της με πρωτόγνωρο τρόπο σε όλο τον κόσμο λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού που ασφαλώς δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την ιμβριακή κοινότητα. Ωστόσο, παρά τις τραγικές απώλειες που πολλοί από εμάς είχαμε, τις δυσκολίες και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίσαμε, άξιο μνείας και θαυμασμού αποτελεί το γεγονός ότι η πανδημία δεν κατόρθωσε να αναστείλει ή πολύ περισσότερο να ματαιώσει το πλούσιο έργο που επιτελείται τόσο στον σύλλογό μας όσο και στην Ίμβρο παρά τις αναπόφευκτες δυσκολίες που δημιούργησε.

Έτσι, από τη χρονιά που πέρασε αξίζει ασφαλώς να θυμόμαστε αφενός την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιμβρίων να συνεργαστεί και με άλλους ιμβριακούς φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθεί σε δύο χρόνια πανελλήνιο συνέδριο στο οποίο θα εξεταστούν οι συνθήκες, τα προβλήματα, οι κίνδυνοι και οι προοπτικές για το ιμβριακό ζήτημα και αφετέρου την αρραγή σχέση και γόνιμη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ιμβριακών σωματείων, του Μητροπολίτη μας και της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολείων της Ίμβρου που συνεχίζουν απρόσκοπτα για άλλη μία χρονιά το εκπαιδευτικό τους έργο με 50 και πλέον μαθητές.

Εντούτοις, πέραν πάσης αμφιβολίας είναι το γεγονός ότι το 2021 θα μείνει στη μνήμη και την καρδιά των απανταχού Ιμβρίων ως το έτος συμπλήρωσης 60 χρόνων ιερατικής διακονίας και 30 χρόνων ευδόκιμης παρουσίας στον Πατριαρχικό Θρόνο του αγαπημένου από όλους μας Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου του Ιμβριολάτρη.

Είναι προφανές ότι ο περιορισμένος χώρος ενός σημειώματος έκδοσης δεν είναι κατάλληλος έστω και για την ακροθιγή αναφορά του τόσο πλούσιου και σημαντικότατου έργου που έχει πραγματοποιήσει ο μέγιστος των συμπατριωτών μας σε όλα τα επίπεδα. Χάρη σε αυτό, άλλωστε, αλλά και στην προικισμένη του προσωπικότητα και τη σεμνότητα που τον χαρακτηρίζουν αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού, αγάπης και σταθερής λατρείας από όλους και φυσικά περισσότερο από εμάς τους Ιμβρίους.

Αναγνωρίζοντας την αγάπη που νιώθει για την κοινή ιδιαίτερή μας πατρίδα και το πολύπτυχο έργο του για αυτήν τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση στο ύψιστο αυτό αξίωμα της Ορθοδοξίας στο οποίο πανάξια βρίσκεται και τόσο επιτυχημένα υπηρετεί.

 


Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).

Θέλετε να σας ενημερώνουμε προσωπικά;