Ίμβρος Περιοδικά

«ΙΜΒΡΟΣ»: KYKΛΟΦΟΡEI ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 146

Διαβάστε όλες τις σχετικές πληροφορίες!

Η νέα περιοδική τριμηνιαία έκδοση του Συλλόγου Ιμβρίων Αθηνών έχει αποσταλεί στους συνδρομητές της!

Θυμίζουμε πως η ευθύνη της δημιουργίας του περιοδικού έχει αναληφθεί από την Nexus Publications AE.

Aς δούμε τι αναφέρει το σημείωμα της έκδοσης, πλαισιωμένο από μερικά από τα σαλόνια του νέου τεύχους:


Το 2022 είναι μια ιστορική, επετειακή χρονιά για τους Ιμβρίους καθώς συμπληρώνονται 250 χρόνια από τη γέννηση ενός από τα λαμπρότερα πνεύματα της νεότερης Ελλάδος και παράλληλα του θεμελιωτή της εκπαίδευσης στην Ίμβρο, του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού. Στο πρόσωπό του αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά η βαθιά, ακλόνητη πίστη στον Θεό, η άσβεστη αγάπη για την Ίμβρο, το πάντα ανήσυχο πνεύμα και η αδιάκοπη, πεισματώδης προσπάθεια εμβάπτισης του ανθρώπου στα νάματα της αληθινής παιδείας και της ολόπλευρης, καθολικής καλλιέργειας.

Για τον λόγο αυτό, είναι απολύτως κατανοητή και εύστοχη η απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Ίμβρου, κατόπιν σχετικής προτροπής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, να αφιερώσει τη φετινή χρονιά στον μεγάλο συμπατριώτη μας Βαρθολομαίο Κουτλουμουσιανό διοργανώνοντας προς τιμήν του σημαντικές εκδηλώσεις.

Κι αν το ακάματο πνεύμα του και η βαθιά ριζωμένη πεποίθησή του στην τεράστια δύναμη που έχει η παιδεία στον άνθρωπο αποδεικνύονται σήμερα -εν μέσω των πρωτοφανών προβλημάτων που βιώνει η ανθρωπότητα- περισσότερο επίκαιρα από ποτέ για όλους τους ανθρώπους και μάλιστα τους Έλληνες, για εμάς τους Ιμβρίους οι ακούραστες και συγκινητικές προσπάθειές του για την ίδρυση σχολείου στην Ίμβρο αποκτούν μοναδικές διαστάσεις μετά το πρόσφατο ιστορικό ‘θαύμα’ της επαναλειτουργίας της ελληνικής εκπαίδευσης στο νησί κατόπιν των συστηματικών, οργανωμένων πιέσεων και διεκδικήσεων της ιμβριακής κοινότητας και μάλιστα υπό της συνεχούς, σταθερής, συνετής υποστήριξης ενός άλλου -σύγχρονού μας- Βαρθολομαίου, του αγαπημένου μας Οικουμενικού Πατριάρχη του Ιμβριολάτρη.

Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη της κορυφαίας αυτής πνευματικής προσωπικότητας της πατρίδας μας, είναι να μιμηθούμε εμπράκτως το παράδειγμά του μένοντας ανυποχώρητοι μπροστά στη διεκδίκηση των ανώτερων ιδανικών χωρίς να απογοητευόμαστε από τις όποιες πρόσκαιρες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιμβρίων και η Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού «ΙΜΒΡΟΣ» εύχονται σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους της Ίμβρου καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στο νησί μας.

 


Aρθρογράφος

Μενέλαος Μελετζής

Διδάκτορας Επιστημών του Πανεπιστημίου του Νovisad (Σερβία) και επιστημονικός συνεργάτης του University of Applied Arts Belgrade, στον τομέα New Media. Είναι τ. Τακτικός Επίκουρος καθηγητής Φωτογραφίας στο τμήμα Γραφιστικής του Α-ΤΕΙ Αθήνας. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων και άρθρων για τη φωτογραφία επί 40 και πλέον χρόνια. Έχει συμμετάσχει με εικόνες του σε πολλές εκθέσεις φωτογραφίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παραστεί ως κριτής σε διεθνείς και ελληνικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων- Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Εκδοτών Περιοδικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FAEP).