Εκθέσεις φωτογραφίας

ΙΝ & ΑRT PHOTO ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ

Μια συνεργασία των Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Eυρώπης San Sebastian 2016, Πάφος2017, Aarhus 2017 και Hull 2017.

Το έργο In & At ξεκίνησε στο San Sebastian/Donostia2016 ως πρόγραμμα ανταλλαγής έξι φωτογράφων από τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης Σαν Σεμπαστιάν, Πάφο και Άαρχους μαζί με την Πολιτιστική Πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, Χαλ. Οι φωτογράφοι προσκλήθηκαν σε Art Residencies, αναζητώντας κοινά στοιχεία των πόλεων τους εξερευνώντας  την ταυτότητα, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τους ανθρώπους.

Φωτογράφοι μεταξύ των οποίων η Maite Basterra από το Σαν Σεμπαστιάν και ο Θάνος Σαββίδης από την Πάφο, συμμετείχαν σε αυτή την ανταλλαγή διαμονών, με στόχο να αναζητήσουν κοινά στοιχεία μεταξύ των δύο πόλεων μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστεί έκθεση της Maite Basterra που δημιούργησε στην Πάφο φωτογραφίες βασισμένες στις αναμνήσεις προσφύγων της Κύπρου και του Θάνου Σαββίδη που δημιούργησε φωτογραφίες στο Σαν Σεμπαστιάν με αφετηρία τις δικές του εμπειρίες και αναμνήσεις από την Πάφο.

Στην έκθεση προβάλλονται φωτογραφίες από το έργο των υπόλοιπων συμμετεχόντων στο πρόγραμμα: Ditte Haarløv Johnsen από τη Δανία, Andrea Lea Ingebrigtsen από το Hull, Vicky Mendiz από το San Sebastian.

  • Χώρος: Οικία Shelley, 20:00
  • Διάρκεια: Δευτέρα 19 – Παρασκευή 30 Ιουνίου
  • ‘Ωρες λειτουργίας: 5-8μ.μ. καθημερινά
  • Είσοδος ελεύθερη  

Φωτό: Θάνος Σαββίδης – Spheres